Ultima oră

Jucarii cu risc de strangulare, sufocare sau taiere

Mihaela Beșleagă
18 iun 2008 805 vizualizări
Cel mai recent control national al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) privind siguranta jucariilor, desfasurat in luna mai, a scos la iveala mai multe produse periculoase pentru cei mici.

Cele mai multe abateri s-au constatat la jucariile importate din China, in ceea ce priveste indicatiile de montare, ansamblare si utilizare, precum si a avertismentelor privind potentialele pericole la folosire. Inspectorii au descoperit si doi operatori economici care comercializau 85 de jucarii considerate periculoase. "Astfel, in Braila se comercializau jucarii YO-YO, care puteau pune in pericol sanatatea si chiar viata copilului, existind pericolul de strangulare, motiv pentru care au fost retrase definitiv de la comercializare. In Tirgu Mures se comercializau seturi de papusi care nu erau insotite de avertismente privind piesele mici din set, usor de inghitit, existind pericolul de sufocare", specifica inspectorii ANPC. In plus, piesele mici, respectiv coronita, palariuta si colierul erau nefinisate, putind accidenta prin zgiriere sau taiere. De asemenea, se comercializau seturi de ponei avind coama facuta dintr-un material ce se putea desprinde usor, existind pericolul de sufocare prin inghitire. O alta abatere constatata in intreaga tara este informarea insuficienta a consumatorilor prin intermediul etichetei. Inspectorii OPC atrag atentia parintilor sa evite jucariile cu proiectile sau pe cele deosebit de zgomotoase si sa se asigure ca jucariile nu au muchii si virfuri ascutite sau parti detasabile usor de inghitit de copiii mici. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.