Ultima oră

Centrul Medical ar putea trece in subordinea spitalului

Ziarul de Vrancea
13 iun 2008 597 vizualizări
Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, ne-a declarat ca nu a luat inca nici o decizie privind situatia Centrului Medical Focsani

Centrul Medical Focsani are toate sansele sa ajunga in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, insa, deocamdata, nu a fost luata nici o decizie in acest sens, la Focsani fiind asteptat documentul semnat de ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu. "Din informatiile pe care le am, se pare ca ministrul Sanatatii este pe cale sa semneze hotarirea prin care Centrul Medical Focsani trece in ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean. Cred ca este o schimbare benefica pentru ca medicii de la Centrul Medical vor contribui la completarea posturilor deficitare pe anumite specialitati. Cabinetele vor ramine in aceeasi locatie, doar numele unitatii va fi altul, iar bugetul va fi alocat de la Spitalul Judetean", a declarat directorul Cornelia Draguna. Aceasta mai spune ca situatia se va rezolva si pentru medicii care au intrat in comodat. "Colegii care au incheiat contract cu Primaria Focsani isi vor putea desfasura activitatea in mod normal. Totul este pentru binele pacientului si nu exista nici o diferentiere", a adaugat Cornelia Draguna. Contactat de reporterii nostri, ministrul Eugen Nicolaescu a spus ca nu a luat inca o decizie privind situatia Centrului Medical. "Am primit un raport legat de Centrul Medical, dar inca nu am luat nici o decizie. Urmeaza sa diseminez informatiile primite", a declarat telefonic Eugen Nicolaescu. In aceste conditii, statutul unitatii ramine inca incert. In paralel, Centrul Medical Focsani continua sa se judece cu cei sase medici care au primit in comodat cabinele. Urmeaza ca, in functie de actele depuse la dosarul cauzei, instanta sa se pronunte cu privire la actul administrativ incheiat de medici cu municipalitatea, in urma caruia au primit cabinele in comodat. Pe rolul instantei mai exista si citeva ordonante presedintiale si contestatii la executare, intre Centru si o parte dintre medici, cu privire la aparatura aflata in cabinetele preluate in comodat. (Raluca MANOLACHE, Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.