Ultima oră

Buletine eliberate la foc continuu

Raluca Manolache
12 iun 2008 2563 vizualizări
In doar doua saptamini au fost eliberate 941 acte de identitate. Vrincenii au mers intr-un numar destul de mare la birourile Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pentru a intra in legalitate inainte de turul doi al alegerilor locale.

Angajatii au lucrat la foc continuu, pentru ca toti cei care au actele de identitate expirate, pierdute sau, pur si simplu, nu poseda un asemenea document sa-si poata exercita dreptul la vot. Evidentele unitatii arata ca de la 1 iunie si pina in prezent 941 de persoane s-au ales cu documente noi. Din cele 941 documente eliberate in judet, 500 au fost emise la ghiseul Biroului de Evidenta a Persoanelor Focsani. Vrincenii care isi schimba in aceasta perioada domiciliul sau primesc viza de flotant trebuie sa stie ca la vot nu se vor putea prezenta decit in localitatile de domiciliu in care figurau in momentul in care au fost tiparite buletinele de vot. Normele legislative spun ca la alegerile locale persoanele pot vota numai in localitatea de domiciliu sau in localitatea in care au resedinta (viza de flotant) de mai mult de 3 luni si numai la sectia de vot la care sint arondate. "Majoritatea persoanelor vin in week-end sa isi faca documentele pentru ca este mai liber si nu trebuie sa stea la coada. Nu vin sa-si faca buletin pentru a se prezenta la vot", a declarat comisarul sef Nicolae Cojocaru, seful Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor. Si in acest week-end lucratorii de la Evidenta Persoanelor vor avea un program prelungit. Vrincenii care nu au acte de identitate sau cei ale caror buletine au expirat vor putea obtine documente noi pina la ora 21.00. Si venirea verii ii va pune la munca pe lucratorii de la Serviciul Biroului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor. Acest lucru se datoreaza intoarcerii in tara a "italienilor" care vor dori sa-si preschimbe actele de identitate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.