Ultima oră

A inceput reconstructia bisericii de la Tarnita

Valentin Muscă
11 iun 2008 989 vizualizări
Guvernul a acordat peste 400 de mii pentru recontsuctia bisericii La doi ani de la incendiul care a distrus biserica «Adormirea Maicii Domnului» a Manastirii Tarnita din Podgoria Odobestilor, P. S. Epifanie Norocel a pus piatra de temelie pentru noua biserica.

«Simbata, P. S. Epifanie a venit special la Manastirea Tarnita pentru a pune piatra de temelie a noii biserici, zidite pe locul fostului lacas distrus in ajunul Sfintelor Pasti, in 2006», ne-a spus preotul Stefan Maftei, protoiereul Odobestilor. Biserica distrusa de incendiu era monument istoric, iar inceperea lucrarilor a intirziat deoarece in zona s-au facut sapaturi arheologice. "Specialistii au facut descarcarea de sarcina arheologica si lucrarile pot incepe. De asemenea, biserica a fost scoasa de pe Lista Monumentelor Istorice", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura si Culte Vrancea. Construita intre anii 1702 "" 1734, biserica fost una din putinele constructii de lemn din Podgoria Odobestilor ajunsa pina in zilele noastre. Singura biserica de lemn care mai ramine in functiune sub Magura Odobestilor este biserica «Pogorirea Duhului Sfint» de la Schitul Buluc. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.