Ultima oră

Secretul acelor , dezvaluit de un vrincean

Raluca Manolache
9 iun 2008 1537 vizualizări
Dr. Dragos Popovici este singurul medic din Vrancea care practica acupunctura u acesta este apreciat de colegii din tara, cit si din afara

Un medic din Vrancea a reusit performanta de a scrie prima carte din Romania ce are ca tema acupunctura auriculara. Dr. Dragos Popovici a reusit la 70 de ani sa finalizeze aceasta lucrare, dupa zeci de ani in care a practicat cu pasiune acupunctura, desi este de profesie orelist. Cartea intitulata "Acupunctura auriculara si alte microsisteme de acupunctura" a fost prezentata colegilor din tara la sfirsitul lunii mai, cu ocazia organizarii la Piatra Neamt a celui de-al XX-lea congres de acupunctura cu participare internationala. Congresul s-a desfasurat sub auspiciile Centrului National de Medicina Alternativa, la acest eveniment participind reprezentanti din China, Italia, Germania, Franta, Norvegia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Romania etc. Cartea se adreseaza medicilor practicieni acupunctori, medicilor de orice specialitate care isi doresc apropierea de acest mijloc terapeutic medical, dar si studentilor de medicina. "Lucrarea a fost foarte bine primita si apreciata de toate delegatiile de medicina prezente. Mi-a venit destul de usor sa scriu, dar a trebuit sa dau un anumit cadru, o logica. Este pentru prima data cind apare o carte referitoare la microsistemele de acupunctura. Orice analiza medicala, daca o treci prin suflet si ratiune si daca o pui pe hirtie, devine stiinta", spune dr. Dragos Popovici. Cartea cuprinde pe linga descrierea microsistemelor de acupunctura si un index terapeutic, util pentru persoanele care practica aceasta medicina alternativa, realizat de sotia medicului, ing. Rodica Popovici. In acest moment, Dragos Popovici este singurul medic din Vrancea care practica acupunctura. Chiar daca a instruit de-a lungul anilor peste 1.500 de medici, doar 10% din acestia au si profesat in domeniu. Doctorul spune ca e mai simplu sa prescrii o reteta cu aspirina sau ampicilina, decit sa faci o manopera foarte bine gindita. "Aproape doi ani de zile am citit foarte multe carti despre acupunctura. Am citit manuale din China, Germania, Franta si mi se parea foarte curios ca informatiile nu corespundeau cu cele invatate in facultate. In 1970 am inceput sa practic acupunctura la Scoala de hipoacuzici, unde am lucrat cu 315 de copii. Sase din acesti copii au fost mai apoi transferati la Liceele Cuza si Unirea, pentru ca datorita tratamentului auzul li s-a ameliorat. Zece ani am tratat copii de la aceasta scoala. Vazind aceste rezultate, chiar daca nu ma asteptam la performantele chinezilor, am inceput sa folosesc acupunctura si in alte suferinte", afirma Dragos Popovici. Acesta mai practica in acest moment acupunctura, insa doar in cazul fostilor pacienti care mai apeleaza la serviciile sale.


Acele utilizate pentru tratarea bolilor


Chiar daca foarte multe persoane au teama fata de ace, cele utilizate in acupunctura sint mai speciale. Introducerea acelor in piele nu este dureroasa, pentru ca virful acului este sferic si nu exista terminatii nervoase in punctul de acupunctura. Acele pentru acupunctura sint fabricate din cupru, argint, aur, platina. Cele mai des folosite sint din argint si otel. De obicei, mansonul este de argint si acul este de otel, dupa cum explica specialistul. Aceste doua metale au o densitate diferita, fapt pentru care au o incarcare electrica deosebita, mai ales atunci cind stau in medii cu temperaturi diferite. "Acul patrunde in tegument la o temperatura e 27 grade, iar mansonul ramine la temperatura camerei. Prin diferenta de temperatura se produce o diferenta de potential electric", explica Dragos Popovici. Citeva din afectiunile tratate cu succes de acupunctura sint: afectiuni ale prostatei, pietre la rinichi, chisturi renale, esofagita de reflux, ulcer, gastrita, enterocolite, colite, afectiuni hepatice - hepatite sau ciroze in stadiu incipient, hipertensiune si hipotensiune arteriala, nevralgii, discopatii, reumatism etc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.