Ultima oră

Albinele, tentate de copacii infloriti din Focsani

Raluca Manolache
9 iun 2008 2387 vizualizări
Focsanenii au apelat la pompieri, pentru a nu intra in contact cu roiurile de albine Copacii infloriti din Focsani au devenit, in ultima perioada, un magnet pentru roiurile de albine care cauta surse de polen

Cum precipitatiile au diminuat in acest an secretia de nectar a florilor, albinele au ajuns si in zone populate. Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au fost solicitati pentru a recupera mai multe roiuri de albine care si-au facut aparitia in zone diferite ale orasului. Ultima interventie a avut loc chiar duminica, atunci cind pompierii au fost chemati in zona strazii Comisia Centrala. Un focsanean a sunat la 112, dupa ce albinele s-au asejat pe cosul de fum al casei sale. Echipa de la Detasamentul de Pompieri Focsani a fost ajutata de un apicultor profesionist pentru capturarea roiului, astfel incit nimeni sa nu fie intepat. Pomperii spun ca este al treilea caz de acest gen inregistrat in Focsani. Zilele trecute, un alt roi de albine a fost capturat din cartierul Sud, chiar dintr-un loc de joaca pentru copii, iar vineri, pompierii au intervenit pentru stringerea unui roi de albine din zona Prefecturii. Apicultorii profesionisti spun ca, primavara, albinele culeg nectarul secretat de salcimi pe care il transforma in miere. In acest an, albinele sint insa mai agitate, pentru ca din cauza precipitatiilor frecvente si a temperaturilor scazute pe timp de noapte cantitatea de nectar secretat de flori este foarte mica. "Agitatia nu-si are rostul pentru ca albinele nu sint periculoase. Sint probleme in acest an, pentru ca noaptea temperaturile au fost foarte scazute si salcimii nu au secretat o cantitate suficienta de nectar. Persoanele care au probleme cu roiurile de albine trebuie sa apeleze la apicultorii profesionisti, nu sa incerce sa le indeparteze. Daca albinele nu sint stirnite, ele roiesc si isi vad de treaba lor ", a declarat Liviu Zota, apicultor din Marasesti. Medicii atrag atentia asupra intepaturilor de albine, mai ales persoanelor care stiu ca sint alergice la veninul albinelor, pentru ca acestea pot deveni mortale. Cea mai buna cale de a reduce reactiile la veninul albinelor este scoaterea acului pe cit de repede posibil. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.