Ultima oră

Birourile politistilor au fost invadate de prichindei

Raluca Manolache
7 iun 2008 732 vizualizări
Copiii au fost curiosi sa vada cum este sa stai in fotoliul de sef al Politiei

Politistii de la IPJ Vrancea au fost vizitati ieri de sute de copii de la unitatile de invatamint din Focsani. Acestia au vrut sa afle toate secretele lucratorilor de la Politie cu ocazia "Zilei Portilor Deschise pentru Copii". Cei mici au intrat astfel in lumea oamenilor legii, unde au aflat mai multe informatii legate de formatiunile politiei, spatiile de lucru, echipamente si tehnica de interventie. "Este o actiune care a devenit deja o traditie pentru noi. Vrem sa le aratam copiilor care este modul nostru de lucru, cum sintem organizati si modalitatile de identificare a infractorilor. Este o meserie cu mare impact pentru cei mici. Multi dintre ei vor sa ajunga sa lucreze in Politie", ne-a spus comisarul sef Sandel Doaga, seful Politiei. Copiii au fost incintati de armamentul din dotarea Detasamentului de Interventie Rapida, de motocicleta utilizata de politistii de la Circulatie, de masinile Politiei Rutiere, dar si de masina si echipamentele utilizate de lucratorii de la Serviciul de Investigatii Criminale. Copiii s-au "batut" pe scaunul sefului politistilor, toti fiind curiosi sa vada cum e sa stai pe un asemenea fotoliu. Prichindeii au fost incintati de cele vazute si au spus ca vor sa se mai intoarca si cu alta ocazie. "Am transpirat, pentru ca sint uimit de ce am vazut aici. Mi-au placut foarte mult politistii si masinile lor. Au foarte mult de munca ", ne-a spus Teodor, un copilas de la Gradinita nr. 4. Actiunea s-a finalizat cu premierea cistigatorilor fazei judetene a concursului national de poezie "Copiii Romaniei Creeaza". Cei mai talentati copii au primit, in functie de locurile ocupate, 50 lei pentru premiul I, 40 lei pentru premiul II, 30 lei pentru premiul III, in timp ce copiii care au obtinut mentiune au fost rasplatiti cu cite 20 de lei. Cistigatorii acestei competitii sint urmatorii:

u elevi de scoala generala: Premiul I: Alexandra Robu, clasa a VI-a , Scoala "Stefan cel Mare"; Premiul II: Spinu Oana Cristiana, clasa a VI-a, Scoala "Stefan cel Mare"; Premiul III: Panfil Andra, clasa a V-a, Scoala "Stefan cel Mare". La elevii de liceu s-a consemnat rezultatele: Premiul I: Dediu Diana Nicoleta, clasa a X-a , Liceul de Muzica si Arte Plastice, Premiul II: Cimpoesu Elena, clasa a XII-a, Grup Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, Premiul III: Dumitru Eduard, clasa a X-a, Liceul de Muzica si Arte Plastice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.