Ultima oră

Eroii nu se uita niciodata

Ana-Maria Cantia
6 iun 2008 905 vizualizări
Dupa ce au depus flori la monumentul din Cimitrul Nordic, oficialitatile si-au amintit de politistul erou Doru Varvarici, dar si de un fost sef de post din Paunesti omorit cu cutitul de un infractor

Ziua Eroilor a fost serbata ieri de catre militari, politisti, oficialitatile din Vrancea, dar si de oameni simpli si elevi. Evenimentul a fost organizat la Cimitirul Nordic, unde au fost depuse coroane cu flori la Monumentul Eroilor, pentru oameni normali, dar mai curajosi cu cinci minunte decit ceilalti, dupa cum a spus unul dintre cei prezenti. Ziua a inceput cu o slujba de pomenire a ostasilor, pentru ca mai apoi presedintele filialei Vrancea a Asociatiei Veteranilor de Razboi, generalul (r) Nicolae Zamfir, sa transmita mesajul dedicat acestei zile incarcate de istorie si evocari. "Omagiem eroismul celor cazuti pe cimpul de lupta, care au sfintit cu singele lor breasla romaneasca, dar si eroismul celor care s-au sacrificat pentru eliberarea altor popoare si pentru mentinerea pacii si combatarea terorismului", le-a transmis celor prezenti Nicolae Zanfir. La manifestarile de ieri au luat parte cei doi candidati la Primaria Focsani, Alin Trasculescu si Decebal Bacinschi, dar si subprefectul Mioara Flenchea.


Doi politisti cazuti la datorie


Dupa terminarea manifestarilor, cei mai multi s-au mutat la monumentul ridicat in memoria politistului erou, Doru Varvarici, decedat pe 4 iunie 1994, in timpul unei misiuni de rutina. La slujba de pomenire au luat parte seful Politiei, comisarul sef Sandel Doaga, seful Politiei Focsani, subcomisarul Gicu Avasiloaie, dar si fosti colegi si superiori ai politistului cazut la datorie. Acestia si-au amintit despre omul Doru Varvarici si despre imprejurarile in care acesta a murit. "Eram sef la Ordine Publica, iar Doru Varvarici era unul dintre cei mai buni oameni ai mei. Era sectorist, iar atunci doar virfurile ajungeau sectoristi. El a venit la sustinere, dupa ce patrula trimisa initial nu reusise sa-l prinda pe acel bolnav psihic in zona Policlinicii nr. 2", a spus comisarul sef Gheorghe Negoitescu, adjunctul sefului Politiei Focsani. Seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul IPJ Vrancea spune ca acesta este un caz aproape singular, in ultimii zeci de ani. "Acel individ a stat internat la psihiatrie, dar nu a patit mare lucru. Cazul Varvarici este un caz izolat, de atunci politistii din Vrancea nu s-au mai confruntat cu asemenea incidente. Inaintea sa, un caz similar s-a intimplat prin anii "˜80, cind seful de post de la Paunesti, agentul Botan, a fost taiat cu un cutit de un infractor, pe care am avut ocazia sa-l retin si eu in urma cu ceva ani. Dupa ce a iesit din penitenciar, unde a ispasit condamnarea pentru uciderea politistului, acesta a comis o tentativa de omor, iar eu am fost cel care am mers cu trupele de la DPIR pentru a-l ridica de la domiciliu", ne-a spus comisarul sef Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica. Doru Varvarici are un fiu de 20 de ani, care traieste in Italia. La pomenire au luat parte si sefii de la ISU, col. Paul Rotaru, de la Jandarmerie, lt.col. Daniel Catrangiu, dar si comandantul Garnizoanei, generalul Catalin Tomescu. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


CASETA


Veteranii adjudeni, premiati de Ziua Eroilor


Si la Adjud s-au depus coroane de flori in cinstea eroilor, la monumentul din cimitir, unde s-a tinut si o slujba religioasa. La finalul serviciului religios, credinciosii au dat de pomana pachetele cu fructe si dulciuri celor prezenti. Tot in cadrul acestei sarbatori, veteranii de razboi din Adjud au primit diplome de recunostinta pentru luptele la care au participat in trecut. Diplomele de excelenta au fost acordate de reprezentantii administratiei publice locale. (A. M. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 7 ore, 14 minute, 42 secunde
3b19rvq-bwqt4a1-tw6q1a93-0 http://online-casino-gambling-mo.lookera.net#1 insurance quotes|auto insurance quotes|free online auto insurance quotes|insurance quotes|life insurance quotes|insurance citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.