Ultima oră

Aici sint gropile dumneavoastra!

Ziarul de Vrancea
6 iun 2008 998 vizualizări
In municipiul resedinta de judet sint o suta de strazi neasfaltate, mai rele decit ulitele de la tara u din acestea, Decebal Bacinschi a promis ca asfalteaza jumatate u la finele celui de-al doilea mandat colbul si tarina au invins vilele confortabile si Mertanele parcate la poarta u in Focsani sint cartiere incremenite in secolul 19, fara asfalt, trotuare, canalizare, apa, iluminat public sau placute informative

Cititorii le-au numit sate mongole. Locuitorii le numesc satul de la oras. Bacinschi le spune, pompos, cartiere. Este vorba despre realitatea secolului 21, un municipiu resedinta de judet acoperit de colb, tarina, santuri framintate si drumuri care la prima ploaie te lasa sinistrat in oras. Sint Focsanii paradoxului. Dupa gardurile inalte ale proprietatilor de la periferie se ascund vile somptuoase, gradini pline de flori si gazon englezesc. Iesind la strada, sau mai bine spus la drumul de tara, te izbeste o a doua realitate. Nu iti revii si intorci ochii la chioscul din mijlocul livezii si la terasa vilei. Iti faci curaj si deschizi poarta. Descoperi ca Mertanul vecinului e parcat pe drum de tara, o ulita nenorocita care te acopera in nori de praf cind vreun taxi ratacit o strabate. Aceasta este imaginea in zona Laminorul, Castel, Tisei ori linga centura municipiului. Drumuri pentru care s-au alocat bani pentru asfalt si care nu au mai ajuns a fi modernizate. Drumuri unde nu exista canalizare, iluminat public si nici macar placute indicatoare. Ulite pe care le razbesti daca iti pui cizme de cauciuc. Fundaturi unde nici macar taximetristii nu iti onoreaza comenzile. Strazi pe care Bacinschi a promis ca le aduce in secolul 21. Ce-i drept, nu a spus cind se va intimpla minunea. Va lasam pe dumneavoastra sa apreciati din fotografiile urmatoare cam cind se va face ceea ce trebuie!


Zona Laminor


Este greu de gasit pe cei aproape o mie de metri de drum sfredelit si scorojit, de pe strada Constantin Brincoveanu, o portiune pe care soferul sa simta ca nu plateste in zadar taxa de drum. Strada este folosita ori de necunoscatori ori de cei care nu au incotro si trebuie sa foloseasca acest instrument de procurat materiale refolosibile. Cum se patrunde pe strada dinspre Bd. Bucuresti, soferul trebuie sa se pregateasca inca o data pentru o lupta a nervilor si priceperii de a merge printre jaloane. Dezastrul de praf sau noroaie depinde de vreme si se dezlantuie inca de la primii metri parcursi.


Zona Castel


Dupa ce lasi in urma linia ferata si faci prima strada la dreapta in zona Castelului de apa, masinile patrund pe o strada plina de gropi unde regulile de circulatie ies din tiparul lor obisnuit. Orice sofer cu capul pe umeri foloseste aceasta portiune doar pe un singur sens. Iar cind sint masini care vin in acelasi timp din ambele sensuri, se sta la coada ca la o bariera. Dupa care examenul "jaloanelor" din bolovani si gropi devine mai aspru. In legislatia rutiera actuala nu exista un indicator special pentru astfel de strazi. Singurele indicatoare existente care ar putea fi puse sint "Drum cu denivelari" sau "Drum in lucru", dar nici unul nu e potrivit cu realitatea.


(Doina GANEA, Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 48 minute, 43 secunde
daca nu a-ti votat conservatorii ,ce sa va fac?daca castiga baiatul acelaca, fost sofer profesionist stia ce are de facut
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.