Ultima oră

Amenzi date de instanta in Dosarul coruptiei

Cristi Irimia
5 iun 2008 1975 vizualizări
Nici ieri nu s-a judecat recursul formulat de catre DNA u Valeria Teodorescu va fi aparata de sotul ei, fostul judecator Vasile Teodorescu

Magistratii de la Tribunalul Cluj ar fi trebuit sa judece ieri recursul formulat de Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei Judecatoriei Focsani, prin care s-a decis refacerea urmaririi penale in "Dosarul coruptiei". Instanta de recurs n-a avut, insa, ce face si a aminat cauza, deoarece toti inculpatii au lipsit. Conform Biroului de Presa al instantei, doar inculpatul Liviu Rusu, fostul sef al Directiei de Drumuri si Poduri, a fost reprezentat de catre o avocata din Cluj, ceilalti cinci inculpati depunind diverse cereri de aminare la dosar. Pentru tergiversarea spetei si absenta de la proces, inculpatii Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu si Valeriu Iacob au fost amendati de catre instanta. Interesant este faptul ca Valeria Teodorescu, fostul director economic al Consiliului Judetean, a depus un act la dosar, prin fax, in care sustine ca n-a putut sa-si angajeze aparator, deoarece n-a gasit o solutie in acest sens, si ca este nevoita sa apeleze la sotul ei, Vasile Teodorescu, fost judecator la Tribunalul Vrancea. Totodata, doi dintre avocati, angajati recent de doi dintre inculpati, au fost amendati pentru absenta nejustificata. Acest lucru nu are insa menirea sa-i sperie pe Oprisan & Co., presedintele Consiliului Judetean Vrancea avind interesul ca recursul sa se judece dupa alegerile din 15 iunie, al doilea scrutin al localelor. Reamintim ca in urma cu trei zile, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa respinga cererea de stramutare a dosarului, de la Tribunalul Cluj. Stramutarea fusese ceruta de catre Marian Oprisan, nemultumit de locatia in care urmeaza sa se judece recursul. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.