Ultima oră

Bomba gasita la Scoala Slobozia Bradului

Dan Chiriac
5 iun 2008 646 vizualizări
Pirotehnistii au ridicat o lovitura aruncator de grenade Muncitorii care lucrau la Scoala Generala din comuna Slobozia Bradului au descoperit munitie ramasa neexplodata din timpul razboiului.

"Prin intermediul numarului pentru apel unic 112, am fost anuntati ca, in timp ce se efectuau sapaturi pentru fundatie, s-au descoperit elemente de munitie neexplodata. La fata locului s-a deplasat echipa pirotehnica ce a identificat o lovitura aruncator grenade", ne-a detaliat slt. Cristina Enache, purtator de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. In aceeasi zi, echipa pirotehnica a fost solicitata si in Timboiesti, pentru asanarea a trei proiectile explozive de calibru 100 milimetri, gasite de un cetatean ce se ocupa cu colectarea fierului vechi. Munitia neexplodata prezenta focos sI putea sari in aer daca era manevrata necorespunzator. Aceasta a fost preluata de echipa pirotehnica si depozitata in vederea distrugerii. Specialistii atrag inca odata atentia asupra riscurilor la care se expun persoanele care descopera munitie neexplodata. "Recomandam cetatenilor care descopera elemente de munitie neexplodata sa nu le atinga, sa nu le loveasca si sa nu le miste, sa nu le introduca in foc, sa nu incerce sa demonteze focoasele sau alte elemente componente, sa nu lase copiii sa se joace cu asemenea componente, sa nu ridice, sa nu transporte si sa nu introduca munitiile neexplodate in incaperi, locuinte sau gramezi de fier vechi. In zonele unde se presupune ca ar exista munitii neexplodate, sa nu execute lucrari de imbunatatiri funciare, sapaturi manuale si sa nu se aprinda focul", avertizeaza slt. Cristina Enache. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.