Ultima oră

Pacientul englez a fost salvat la Spitalul Judetean

Raluca Manolache
4 iun 2008 584 vizualizări
Un turist englez a ajuns de urgenta la spital cu infarct intestinal Serviciul de Ambulanta a fost solicitat ieri sa transporte la aeroportul din Bacau un cetatean englez care a fost operat in urma cu citeva zile la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani.

Hugo Morriss, in virsta de 68 de ani, a ajuns la spital, pe 27 mai, in stare de soc, fiind operat de medicii chirurgi dupa ce a fost diagnosticat cu infarct intestinal, o afectiune ce ridica probleme deosebite. Medicii spun ca infarctul intestinal este produs prin astuparea arterelor ce iriga intestinul subtire sau/si gros, fapt care poate duce la decesul pacientului daca nu se intervine urgent, din pricina necrozei ce cuprinde cea mai mare parte a intestinului in scurt timp de la blocarea circulatiei. Cetateanul englez a fost operat de medicul Mugurel Andronache, care a reusit sa-l puna pe picioare. Dr. Danut Ceamburu, managerul Ambulantei, spune ca barbatul se afla in excursie cu sotia sa in Romania si i-a venit rau chiar in noaptea in care a poposit la un hotel din Focsani. "A fost preluat de la hotel de o ambulanta si adus la Spitalul Judetean de Urgenta, unde a fost tratat. Cum si-a revenit, a decis sa continuie tratamentul in tara sa. Am mai primit solicitari de genul acesta, dar de regula persoanele solicita sa fie duse de la aeroport la spital. Cererile vin din partea persoanelor care se opereaza sau se trateaza in afara", a precizat doctorul Danut Ceamburu. Pentru acest transport special familia din Marea Britanie a scos din buzunar suma de 800 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.