Ultima oră

Anchetata pentru sase buletine de vot pentru primar

Mihaela Beșleagă
2 iun 2008 1065 vizualizări
Votantul pusese stampila pe toate buletinele, dar a fost oprit inainte de a le introduce in urne u buletinele au fost anulate, iar membra PDL a comisiei a fost suspendata u la Satul Nou s-a votat 100%

La sectia nr. 2 din Rimniceni o membra PDL a comisiei de votare a inminat unui alegator sase buletine de vot pentru primar. Votantul, Neculai Neagu, a fost oprit la timp de cei prezenti, inclusiv de membra comisiei, inainte de a introduce buletinele stampilate in urna. "Fiind foarte aglomerat, i-am inminat lui Neagu Neculai teancul de sase buletine. Am sarit, vazind ca am ramas fara buletine, si nenea asta a iesit, vazind ca sint in numar de sase si numai de primar. Votase, dar nu le-a bagat in urna", a relatat Ecaterina Stefan, membra PDL, care a adaugat ca daca ar fi premeditat gestul nu s-ar fi sesizat. Femeia a fost suspendata din comisie, iar votul a fost anulat. Intimplarea a aprins spiritele atit de tare, incit a fost nevoie de interventia fortelor de ordine si de o pauza de 10 minute a activitatii de votare in sectie, intre orele 18.20-18.30. In prezent, femeia este anchetata penal, la fel si votantul Neculai Neagu. "IPJ efectueaza cercetari, urmind sa fie dispuse masurile legale", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Centrul de Comunicare Judetean Vrancea. "A fost o eroare umana, nu s-au produs efecte, cazul poate fi considerat inchis. BEJ va avea ultimul cuvint", a spus si senatorul PDL Jan Vraciu, ajuns la fata locului. "O alta neregula pe care am constatat-o in aceasta sectie este ca membrii care ar trebui sa fie doar vizitatori, consilieri si primari s-au implicat in procesul de ancheta", ne-a spus Irina Desrobitu, observator mobil al APD, care se afla in sectie in momentul incidentului.


Prezenta la vot 100% in Satul Nou


Tot in Maicanesti, de aceasta data la sectia nr. 1, un membru PDL a fost suspendat pentru ca a dat mai multe buletine de vot unei persoane care, pe deasupra, nu avea asupra sa actul de identitate. Procesul de votare a fost intrerupt si s-a intocmit proces verbal de anulare a buletinelor de vot. Aceeasi situatie, in care un membru al comisiei, de aceasta data PSD, a inminat mai multe buletine de vot unui alegator, s-a inregistrat si la Stupina. Si in acest caz s-au luat aceleasi masuri, respectiv anularea buletinelor de vot si suspendarea membrului comisiei de votare. O situatie cel putin iesita din comun s-a inregistrat la sectia nr.5 din Satul Nou, din aceeasi comuna, unde s-a atins maximul prezentei la vot, 100%, remarcabil fiind si faptul ca au venit sa voteze si persoane trecute de 95 de ani, dupa cum ne-a relatat observatorul APD Focsani, Irina Desrobitu. La aceasta sectie au fost arondati aproximativ 200 de cetateni. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.