Ultima oră

Notarii si-au luat ramas bun de la Rodica Tanase

Camelia Stănilă
1 iun 2008 1559 vizualizări
Munti de flori si lacrimi au curs pe mormintul cunoscutului notar, rapus la doar 61 de ani de o crunta boala

Cunoscutul notar public Rodica Tanase a fost condusa simbata pe ultimul drum, cu flori, dar mai ales cu lacrimi de regret din partea celor care au cunoscut-o si apreciat-o. Zeci de colegi de breasla si cunostinte s-au alaturat rudelor care au plins disparitia celei care a fost "de partea dreptatii", dupa cum au remarcat si cei trei preoti care au oficiat slujba de pomenire. Cortegiul funerar care a pornit de pe strada Cimpului s-a oprit la Capela Militara, unde timp de aproximativ o ora apropiatii s-au rugat pentru ca Rodica Tanase sa se odihneasca in pace la ceruri, asa cum merita dupa suferinta incercata in ultimii ani.

Cei doi copii ai notarului nu s-au putut consola decit cu faptul ca mama lor a scapat de suferinta care a macinat-o incet, dar sigur. Printre cei care au incercat sa-i sustina moral s-au aflat Fevronia Stoica, notarul Ciprian Nica, primarul Decebal Bacinschi, dar si multe alte persoane cu care notarul focsanean a colaborat de-a lungul carierei. Cortegiul format din zeci de persoane s-a deplasat spre cimitirul Nordic, o oprire facindu-se si in fata cabinetului notarial de pe Cuza Voda, unde Rodica Tanase si-a desfasurat activitatea. Considerind ca inca mai poate fi de folos pe aceasta lume, atita timp cit au tinut-o puterile, nu a renuntat sa fie alaturi de oameni si sa-i ajute asa cum a facut de-a lungul carierei sale. Apropiatii s-au despartit cu greu de cunoscutul notar, in lacrimi, dar si cu cuvinte de lauda, dorind sa si-o aminteasca asa cum era, o femeie puternica. Rodica Tanase s-a stins la doar 61 de ani, dupa mai bine de 30 de ani de experienta in profesie, timp in care a pregatit numeroase generatii de tineri notari. A fost membra a Camerei Notarilor Publici Galati, iar in ultimii ani chiar vicepresedinte al acestui for. Rodica Tanase a fost si consilier local in perioada 2000-2004. Dumnezeu s-o odihneasca in pace! (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.