Ultima oră

Dulciuri si sucuri expirate, vindute linga scoala

Mihaela Beșleagă
31 mai 2008 710 vizualizări
De frica sanctiunilor, patroana magazinului a stat mai bine de doua ore ascunsa sub tejghea, dar nu a scapat de o amenda de 4.000 lei

Patroana unui magazin din Adjud, care comercializa produse alimentare in preajma Liceului Teoretic "Emil Botta" si a Scolii nr. 4, a fost depistata de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) in timp ce vindea copiilor produse expirate. "Inspectorii OJPC Vrancea au constatat abateri cu privire la informarea consumatorilor, la conditiile in care se desfasura activitatea de comert precum si faptul ca se comercializau produse expirate. Atragem atentia asupra unui aspect destul de important si anume ca produsele expirate erau comercializate in preajma unei scoli de unde copiii cumparau in fiecare pauza", a precizat Dumitru Dila, inspectorul sef al OJPC Vrancea. Astfel, s-au gasit expuse la vinzare sucuri, napolitane, biscuiti, fursecuri, dar si faina, care nu mai erau in termenul de valabilitate. In plus, inspectorii au descoperit si faptul ca unitatea functiona fara o sursa de apa potabila, nici rece, nici calda, deci nu se asigurau minimele conditii de igiena. Toate produsele expirate au fost distruse. Operatorul economic a fost sanctionat cu 4.000 lei si s-a dispus oprirea temporara a activitatii pentru abaterile constatate. Inspectorii spun ca administratora firmei, Maria Hincu, care se simtea cu musca pe caciula, a inchis unitatea in mai multe rinduri atunci cind vedea ca OPC-ul vine in control. De frica amenzilor, femeia s-a inchis chiar inauntrul magazinului, ultima oara stind mai bine de doua ore sub tejghea, pentru a nu da cu ochii de inspectori, dupa cum au relatat inspectorii. «Avertizam operatorii economici ce desfasoara activitati de comert cu produse alimentare, nealimentare si prestari servicii asupra faptului ca atunci cind fug de controale ale inspectorilor nostri inseamna ca au si ceva de ascuns referitor la felul in care isi desfasoara activitatea», a spus inspectorul sef Dumitru Dila. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.