Ultima oră

Pro Democratia, cu ochii pe alegeri!

Doina Ganea
31 mai 2008 1211 vizualizări
Asociatia Pro Democratia (APD) va observa organizarea si desfasurarea procesului electoral de duminica, 1 iunie a.c., pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale prin intermediul observatorilor.

APD anunta ca va informa, in mod constant, opinia publica cu privire la felul in care se desfasoara alegerile. în plus, APD va pastra legatura cu cetatenii care se prezinta la vot si care doresc sa semnaleze nereguli. Ieri presedintele APD Club Focsani, Gabriela Obodariu, impreuna cu vicepresedintele Florin Rosu au realizat la Ateneul Popular instruirea observatorilor. APD Focsani va observa alegerile locale de duminica prin 70 de voluntari. 50 dintre acestia vor fi acreditati in sectii de votare fixe, iar 20 vor constitui echipe mobile. Observatorii APD vor fi prezenti mai ales in localitatile rurale din zona montana, in comunele in care au fost depistate disfunctionalitati la alegerile anterioare si in zonele in care au existat incidente in campania electorala. "E o activitate destul de obositoare pentru ca incepe la 5 dimineata, cind se pleaca din Focsani, si se incheie la 12 noaptea, cind se termina procesul de votare, numararea voturilor. Observatorul sta pe tot parcursul zilei in sectia de votare si urmareste activitatea comisiei, activitatea presedintelui, cum se voteaza, ce se intimpla in jurul sectiei de votare. Poate formula sesizari verbale si scrise catre presedintele biroului care este obligat sa le puna in discutie si sa ofere un raspuns", a precizat presedintele APD Focsani, Gabriela Obodariu. Pentru ziua alegerilor, APD va reactiva linia telefonica gratuita -0800 070 100 - pe care o pune la dispozitia cetatenilor care doresc sa semnaleze incalcari ale legii in sectiile de votare. Numarul poate fi accesat, gratuit, fiind disponibil in data de 1 iunie, intre orele 06:00 si 22:00. La scrutinele anterioare la care APD a folosit aceasta linie, organizatia a asistat aproximativ un cetatean la fiecare minut. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.