Ultima oră

Ziarul de Vrancea, in arena excelentei jurnalistice

Ziarul de Vrancea
29 mai 2008 785 vizualizări
la gala premiilor Clubului Roman de Presa, Ziarul de Vrancea a fost pentru al doilea an consecutiv pe podium u presedintele interimar al CRP a vorbit despre presa anului 2008 si jurnalistii ei, dar si despre viitorul gazetariei, care trebuie sa îsi redobindeasca respectul

Cea de-a noua editie a Galei premiilor Clubului Roman de Presa a avut loc, marti seara, la Circul Globus, sub deviza "Presa romaneasca in arena excelentei". Jurnalisti, ONG-uri si companii au fost prezenti in sala pentru a vedea care sint cei mai buni jurnalisti ai momentului, intr-un spectacol cu numere de circ, dar si cu multe aplauze si emotii. Ziarul de Vrancea a avut singurul jurnalist de la un cotidian local premiat, prin nominalizarea redactorului sef Silvia Vrinceanu la categoria ancheta, presa scrisa. Premiul cel mare a fost acordat jurnalistului Tiberiu Lovin de la Romania Libera, care a fost chemat la DNA chiar in dimineata evenimentului. In cadrul galei de marti seara s-au anuntat cei 19 cistigatori ai celui mai prestigios concurs national destinat ziaristilor. Editia de anul acesta a galei nu s-a mai remarcat prin opulenta si vedetismele din anii trecuti, poate si pentru faptul ca CRP a trecut printr-o perioada de transformare, insa materialele premiate "au stralucit prin elocventa si originalitate", iar juriul, care a reunit nume importante ale presei din Romania, a fost "exigent si nepartizan", dupa cum a spus prezentatorul Mihai Voicu. Indira Crasnea, presedintele interimar al CRP, a vorbit in deschidere despre conditia presei, dar nu despre cea "care ridica socluri sau darima idoli", nici despre cea careia "i se fac reverente si curte", ci despre presa ca a patra putere in stat, "temuta, dar si pusa prea des deliberat la zid". "Am mai spus si o spun si acum: in Romania anului 2008 conditia jurnalistului este fragila. Lumea jurnalisticii este framintata. Multi dintre cei pe care ii priveam ca mentori au plecat, s-au retras, continua sa fie, dar poate ne dezamagesc. Redactiile se fac si se desfac. Cele materiale dicteaza prea ades si idealurile cum ca putem muta muntii din loc sint floare care se ofileste repede la butorniera. Si totusi, cred ca aici, in aceasta arena sau printre cei ramasi in redactii, sint noii lideri naturali ai profesiei noastre. Cu suficient orgoliu lucid ca sa mute muntii din loc. Cu destule cicatrici vindecate cu intelepciune. Care nu o sa sfirseasca prin a dezamagi", a spus cu optimism Indira Crasnea, redactor sef adjunct al Agentiei Mediafax si nominalizata la rindul sau la premiile CRP in anii trecuti. Jurnalista Indira Crasnea a vorbit si despre latura umana a meseriei pe care o practicam, despre faptul ca jurnalistii simt lucrurile cu o mai mare intensitate. "Nu facem o meserie usoara. Este un mod de viata in care luminile si umbrele se intersecteaza cu repeziciune. In care bucuriile sint mai intense si tristetile sint mai amare", a sintetizat in citeva cuvinte Indira Crasnea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.