Ultima oră

Un ilfovean revendica 50 de hectare confiscate de comunisti

Cristi Irimia
26 mai 2008 1705 vizualizări
Vergil Marin este nemultumit ca nu i se da padurea din Straoane pe care tatal sau a fost nevoit sa o lase in custodia comunistilor in 1958 u primarul Vasile Zbirciog sustine ca nu are de unde sa-i dea o asa mare suprafata

Retrocedarile cu probleme nu s-au incheiat in Vrancea, dovada fiind si un litigiu intre Vergil Marin, din comuna Balotesti, judetul Ilfov, si Primaria comunei Straoane. Urmas al tatalui sau, Manolache Marin, care avea o avere impresionanta in 1958, cind comunistii l-au expropiat, Vergil Marin sustine ca din anul 1991 incearca sa reintre in posesia celor 70 de hectare de padure, teren arabil, vii, livezi si pasuni care i se cuvin. "Ma lupt cu autoritatile administratiei publice locale si judetene, respectiv Primaria Straoane si Prefectura Vrancea, pentru recuperarea averii confiscate de la tatal meu. Mi-au dat ceva imaginar pe un titlu de proprietate, adica un teren care nu exista. S-au vindut suprafete la altii, iar eu am de luat 50 de hectare de padure si nu le primesc. Este inadmisibil ca din anul 1991 si pina astazi sa mai existe litigii si probleme nerezolvate legate de legea fondului funciar, adica de nerestituirea proprietatilor solicitate. Autoritatile nu au fost in stare sau au refuzat pina acum sa solutioneze problema mea. Primarul Vasile Zbirciog de la PSD mi-a spus in fata ca nu are cum sa-mi dea titlul de proprietate pentru ca nu are teren. Sint foarte revoltat de ce se intimpla, cred ca sint interese mari, inclusiv de la judet, sa nu-mi primesc inapoi ce mi cuvine", ne-a declarat Vergil Marin. De partea cealalta, primarul comunei Straoane, social-democratul Vasile Zbirciog, sustine ca el si angajatii sai sint acuzati pe nedrept. "Acest domn Marin s-a judecat cu noi, acuzindu-ne de diverse lucruri. Avem o hotarire judecatoreasca prin care instanta s-a pronuntat ca sintem nevinovati. Cit priveste problemele invocate de dinsul, pot sa va spun ca urmeaza sa fie pus in posesie cu o diferenta de 10 hectare de padure. El a primit 50 de hectare teren agricol, fiind si pus in posesie. N-a beneficiat de Legea 18 pentru ca tatal sau a fost expropriat. Acum sintem in perioada de incheiere a protocolului cu Ocolul Silvic, pentru cele 10 hectare de padure pe care urmeaza sa le primeasca. Nu am putut sa-i dam 50 de hectare de padure, pentru ca nu exista o asemenea suprafata disponibila, iar legea ne-a permis sa-i dam 50 de hectare, dar de teren agricol. Dinsul este nemultumit continuu insa trebuie sa inteleaga faptul ca nu am incalcat legile. L-am si compensat cu 3.000 de metri patrati pentru o zona de 500 metri patrati unde se afla sediul Consumcoop Straoane, zona pe care a revendicat-o", a precizat primarul de la Straoane. Vergil Marin a adaugat faptul ca se va plinge si Avocatului Poporului, in speranta ca va gasi o cale de a-si recupera terenurile revendicate. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.