Ultima oră

Acuzatii noi tintesc spre directorul Protectiei Copilului

Mihaela Beșleagă
24 mai 2008 1435 vizualizări
Senatorul PD-L Jan Vraciu cere autoritatilor statului sa demareze o ancheta la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea, condusa de Toader Ghetu, pentru a verifica neregulile care i-au fost semnalate din interiorul institutiei.

Jan Vraciu, care vrea sa fie presedintele Consiliului Judetean, a acuzat in urma cu doua zile modul nejudicios in care sint "tocati" banii publici, pe lucrari "la calitate minima si preturi maxime". Neexecutarea unor lucrari de reparatii sau consolidare, cum este cazul receptiei lucrarilor la sediul DGASPC din Strada Garii, unde s-au platit sume mari fara ca lucrarile sa fie executate, este o alta incriminare adusa lui Toader Ghetu, desi acesta invoca faptul ca lucrarile la acest obiectiv s-au finalizat in 2004. "In scopul nobil al reintegrarii in societate, Ghetu si Balica au cumparat, pentru locuinte protejate, doua case in Odobesti, la preturi exorbitante. Este vorba despre Casa Anca din Odobesti si Casa Clara, doua cladiri insalubre, fara canalizare. Dar desfriul cu banul public in scop social nu se opreste aici. Baietii nu stau degeaba si lucreaza intens, iar recompartimenteaza, iar sparg pereti, iar pun termopane, iar varuiesc, iar pun parchet. Totul la calitate minima si preturi maxime!. Persoanele cu handicap din locuintele protejate care ar trebui ca peste un an sa fie «debarcate» in societate habar nu au sa-si poarte singure de grija", a mai acuzat Jan Vraciu, care adauga faptul ca furnizorii si constructorii sint aceeasi de ani de zile, prietenii si clientela lui Marian Oprisan. Intrebat despre pretul la care au fost achizitionate casele, directorul Toader Ghetu s-a ferit sa indice o suma. "Casele Anca de la Odobesti si Clara de la Jaristea au fost realizate prin fonduri Phare, totul sub stricta supraveghere pe toata perioada achizitiilor si constructiei", argumenteaza Ghetu. Despre conditiile in care sint tinuti asistatii, Ghetu spune ca "nu vrem sa-i inchidem dupa ziduri, ci sa-i invatam sa socializeze, sa se integreze in societate si sa devina oameni independenti. Ajutati de noi nu vor plati chirie, multi dintre ei lucreaza deja". Directorul Directiei infirma toate acuzatiile aduse, spunind ca nu exista prejudicii si ca toate achizitiile publice s-au facut transparent. Toader Ghetu este e director interimar al DGASPC de la 1 octombrie 2005, iar pentru acest post nu s-a organizat concurs intrucit acesta ar dori sa iasa la pensie. Pentru a da la final cuvintul cititorilor, citam de pe forumul Ziarului de Vrancea de ieri: "Timpul le va lamuri pe toate, oricum poate acum se va face putna curatenie in Directie". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
GHETU, securist inainte de 1989. Altul n-ati ma gasit fratilor, LUP LA STANA ?
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
Acelasi lucru a facut si nicolas la Odobesti cu copiii de la fosta casa de copii.Apartamentul lui ,al mamei salei le-a vandut Potectiei Copilului la preturi exorbitante,folosindu-se de faptul ca citeste integral
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
Toate resturile si stricaciunile de la abatorul lui Bordea din Odobesti sunt date in hrana handicapatilor pe pret de salam de Sibiu.
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
Doi homosexuali,unul la Jaristea si unul la Odobesti sunt pusi sa faca asistenta sociala(mai ales cind baietii sint la baie).Rusinos!
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
Daca exista o mizerie care sa coboare cel mai mult o societate in mocirla urateniei atunci aceasta este barfa. Barfa este un microb pe care oamenii fara discernamant il folosesc pentru a capata stima, citeste integral
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
Ptr 2na b. o intrebare. CAND TI-AI FACUT ULTIMUL CONTROL MEDICAL COMPLET?
, acum 739370 zile, 22 ore, 22 minute, 26 secunde
Stau bine,multumesc pentru grija!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.