Ultima oră

Grindina la Focsani si Marasesti

Camelia Stănilă
24 mai 2008 1367 vizualizări
Focsanenii au avut parte, ieri dupa-amiaza, de 4 minute de grindina si precipitatii care au cumulat 12 l/mp.

Statia Meteo Focsani a primit o avertizare de grindina pentru intervalul 15.34 - 15.38, timp in care au si cazut "boabe" de gheata cu diametrul de aproximativ 4 mm. Grindina nu a provocat pagube, insa a fost insotita si de precipitatii abundente, care s-au potolit insa dupa circa 30 de minute. Si locuitorii din Marasesti, Calimanesti si Haret au semnalat ieri caderi de grindina. In judet precipitatiile au fost destul de reduse, doar de la Naruja fiind raportata ieri seara o cantitate de 3,5 l/mp. De altfel, avertizarea cu cod galben emisa de meteorologi pentru judetul Vrancea a expirat ieri la orele 21.00, astfel ca dupa vijelia si precipitatiile cazute incepind cu noaptea de miercuri spre joi nu mai sint asteptate fenomene extreme. Potrivit hidrologilor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor, riurile nu au inregistrat cresteri semnificative, insa se actioneaza conform planurilor locale de aparare impotriva inundatiilor pentru indepartarea materialului lemnos si a deseurilor din albiile cursurilor de apa, care prin angrenare pot conduce la obturarea scurgerii. De asemenea, autoritatile locale vor trebui sa ia masuri pentru intretinerea corespunzatoare a santurilor si rigolelor de scurgere, indepartarea plutitorilor din sectiunile podurilor si podetelor, pentru evitarea producerii de pagube ca urmare a scurgerilor de pe versanti. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.