Ultima oră

Gicu Avasiloaie a schimbat tripleta de politisti de la Piata

Ziarul de Vrancea
24 mai 2008 2622 vizualizări
Nu au stiut sa-si pazeasca imaginea de politisti , sustine seful Politiei focsanene, care adauga faptul ca agentii de la Piata au avut si probleme de adresare

Subcomisarul Gicu Avasiloaie, noul sef al Politiei municipiului Focsani, a inceput deja sa reorganizeze activitatea unor departamente si sa inlocuiasca o parte din agentii care nu au avut o activitate multumitoare in acest an. Astfel, cei trei agenti de la punctul de lucru al Politiei de la Piata Moldovei, Tomita Serban, Costica Tilica si Ionel Dragomir, au fost inlocuiti cu agentii Gabi Tanase, Traian Rusu si Marian Sandu. Avasiloaie sustine ca nu are ce sa le reproseze celor inlocuiti, cu citeva precizari insa: "Nu au stiut sa-si pazeasca imaginea de politisti si au avut probleme in ceea ce priveste modul de adresare catre diferite persoane. Pentru a nu se naste alte probleme in Piata Moldovei si zonele limitrofe am decis sa ii inlocuiesc. Noii agenti vor ramine acolo doar daca vor dovedi ca sint eficienti. Agentii pe care i-am numit am considerat ca sint fermi, bine pregatiti, au o prezenta fizica care impune respect si un spirit de interventie care speram sa-i ajute in noua locatie", ne-a declarat Avasiloaie. Acesta considera ca la Piata Moldovei se impune eficientizarea muncii politistilor, sub aspectele reliefate anterior. "Exista o fluctuatie mare de persoane in zona pietei, de aceea cei trei agenti vor fi ajutati in permanenta, la nevoie, de trupele mobile si de politistii de proximitate", a mai completat noul sef de la municipiu. Conform unor surse ale ziarului, cei trei agenti au fost inlocuiti si pentru ca nu au stiut sa asigure buna desfasurare a unei vizite electorale a PSD Vrancea, mica delegatie condusa de viceprimarii Neagu Nistoroiu si George Mardare fiind huiduita in momentul in care a vrut sa-si faca imagine si campanie electorala in Piata Moldovei. "Nu am nici cea mai vaga idee despre acest lucru pe care mi-l spuneti", a conchis Gicu Avasiloaie. Un lucru este cert si anume faptul ca pietarii nu sint multumiti de activitatea viceprimarului Mardare, astfel ca PSD ar putea pierde voturi importante in "zona" respectiva. Pe de alta parte, PD-L si PNL si-au facut si ele campanie electorala in Piata Moldovei si nu au avut probleme cu huiduieli sau reprosuri din partea celor care isi desfasoara activitatea acolo. (Cristi IRIMIA)



Piata Moldovei, magnet pentru cersetori


Piata Moldovei este ca un magnet pentru cei care stau cu mina intinsa pe strada si apeleaza la mila trecatorilor pentru a cistiga ceva bani. Acestia dau batai de cap politistilor care nu reusesc sa extermine acest fenomen. Chiar daca sint luati din strada, dusi la sediul IPJ Vrancea si amendati, cersetorii se intorc la "posturi". Politia a demarat in aceasta perioada o campanie de curatare a orasului de asemenea prezente. "Principala activitate a lucratorilor de la punctul de lucru care se afla la Piata Moldovei, in aceasta perioada, este asanarea zonei de cersetori si boschetari. IPJ Vrancea a realizat un plan de masuri. Au fost convocate si celelalte structuri, Inspectoratul de Jandarmi si Politia Comunitara si s-au constituit grupe de ofiteri si agenti de ordine publica care monitorizeaza si sanctioneaza aspectele de cersetorie, vagabondaj si prostitutie", ne-a spus in urma cu citeva zile comisarul Ionel Dumitrache, seful Biroului Politiei de Ordine Publica. Politistii spun ca principalele cauze generatoare ale fenomenului se numara milostenia focsanenilor. "Oamenii trebuie sa inteleaga si sa nu le mai dea bani pentru ca nu merg sa isi cumpere piine sau haine, ci merg sa consume alcool si tutun. Cetatenii ar trebui sa sesizeze existenta celor care apeleaza la mila publicului la 112 si sa aiba atitudine impotriva celor care au o reactie aproape violenta asupra politistilor", a adaugat Ionel Dumitrache. Politistii au aplicat in ultima perioada 600 amenzi in valoare de 32.000 lei. Amenzile nu le pun probleme, insa, oamenilor strazii pentru ca acestia nu le achita niciodata. "Nu le achita pentru ca organele fiscale nu au ce sa execute silit pentru ca sint persoane fara domiciliu", mai spune Ionel Dumitrache. Toate persoanele care nu isi justifica prezenta in Focsani si sint prinse la cersit sint amprentate si introduse intr-o baza de date nationala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.