Ultima oră

Nu vreau sa fiu sclavul politic al nimanui

Raluca Manolache
22 mai 2008 1560 vizualizări
Noul sef al Politiei Focsani, subcomisarul Gicu Avasiloaie, in virsta de 39 de ani, a intrat de ieri in piine si, pus pe fapte mari, doreste sa schimbe modul de lucru al celor 130 de politisti cu care lucreaza.

Declara noul sef al Politiei Focsani, subcomisarul Gicu Avasiloaie

"Vreau sa schimb fata politistului din strada care s-a transformat in conducator auto. Vreau sa stiu ca noaptea, copilul si nevasta mea pot merge pe strada fara sa aiba nevoie de insotitor. Programul politistilor se va schimba, planificarea efectivelor se va face in functie de evenimente", a afirmat Gicu Avasiloaie, precizind ca s-a inspirat din meticulozitatea si rigurozitatea fostului sau sef, comisarul Vasile Marin de la Ordine Publica. Seful Politiei adauga ca primele sale actiuni vor fi indreptate impotriva celor care creeaza o stare de nesiguranta in municipiu. Vor fi vizati astfel hotii de buzunare si din masini, care isi fac veacul prin Focsani. Si cersetorii veniti din alte judete vor fi tinta politistilor. "Nu avem probleme de mare violenta, in schimb in Focsani s-a creat aspectul de nesiguranta generat de micile infractiuni, precum furturi din buzunare, din chioscuri, din masini. Omului i s-a infiripat acest sentiment si este greu sa il convingi ca nu este asa. O alta problema este aspectul de curatenie al orasului, care lasa de dorit din cauza cersetorilor si a vinzatorilor ambulanti. Nu ar fi o problema daca ar fi persoane cu dizabilitati si cu un comportament civilizat. Sint insa oameni apti din punct de vedere fizic care practica cersetoria in Focsani pentru ca aici oamenii sint darnici", spune Gicu Avasiloaie. Acesta se lauda ca politistii au prins doi spargatori de masini care isi faceau de cap in oras chiar in prima sa dupa-amiaza de sef.


"M-am inchis in dormitorul copilului ca sa invat"


Subcomisarul Gicu Avasiloaie ocupa acest post de marti, cind a fost validat de conducerea IJP Vrancea. Pentru ca actualul sau adjunct, comisarul sef Gheorghe Negoitescu s-a retras subit, posibil in urma unor sugestii venite de sus, concursul sustinut de Gicu Avasiloaie s-a transformat in examen. Pentru a putea candida, subcomisarul a avut nevoie de derogare de la IGPR pentru ca nu avea experienta intr-un post de conducere. "Am avut un avantaj pentru ca am fost in concediu de odihna trei saptamini. Efectiv m-am inchis in dormitorul copilului meu si am invatat. Sanse nu mi-au dat nici colegii. Chiar daca nu crede nimeni in mine, eu cred. Chiar daca mi s-ar fi sugerat sa ma retrag nu m-as fi retras pentru ca sint ambitios", a afirmat Gicu Avasiloaie. Cu toate ca s-a speculat ca a fost impus la comanda, seful Politiei Focsani spune ca a fost primit bine de subordonatii sai, cu care urmeaza sa iasa si pe teren. "Cine nu munceste nu greseste! Sper sa fac echipa buna cu cei pe care i-am gasit aici si sa facem treaba buna impreuna", adauga Avasiloaie. Ba mai mult, acesta afirma ca nu va face jocuri politice: "Va spun sincer, politica nu-mi place. La mine in casa nu se discuta de politica. Daca cineva crede ca o sa reuseasca sa ma faca sclav politic, greseste! N-am venit sa ies la pensie din acest post, dar cit o sa fiu aici nu voi fi sageata nimanui. Imi place ca arcul sa fie in mina mea". Gicu Avasiloaie spune ca provine dintr-o familie modesta si ca a ajuns unde este prin munca. Dupa 18 ani de lucru, considera ca Politia este casa sa. Gicu Avasiloaie locuieste intr-un apartament in Cimpineanca, este casatorit si are o fiica de 7 ani, a carei fotografie a pus-o pe biroul sau. (Raluca MANOLACHE)


CASETA


"Am fost un simplu executant"


Prezent la actiunea din 2002, cind administratia PSD a judetului a dat ordin ca tonetele de difuzare ale "Ziarului de Vrancea" sa fie ridicate abuziv de pe amplasamente, Gicu Avasiloaie spune ca atunci nu a facut altceva decit sa execute ordinele sefilor. "Am fost in acele misiuni in baza unor planuri de actiuni. Seful dispozitivului nu eram eu, aveam un sef de birou, un sef de unitate. Eu eram un simplu inspector principal. La timpul respectiv exista o dispozitie, cu sarcini concrete, nefiind vorba de un interes al politistului. Nu am fost obiectivul dosarelor care au urmat nici la Galati, nici la Focsani pentru ca nu s-au facut plingeri impotriva mea", a declarat Gicu Avasiloaie referitor la excesul de zel afisat in timpul actiunilor din urma cu sase ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 16 ore, 6 minute, 7 secunde
DAR CU BAUTURA CUM STAI COMANDANTE?PANA MAI IERI BEAI SI APA DE LA FLORI!!AI INVATAT DE LA MARIN CUM SE CARA PIATRA DIN BALASTIERA FARA ACTE?DE POZEZI IN SFANT ?AI UITAT DE UNDE AI PORNIT?CA AI FOST citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.