Ultima oră

Marian Oprisan, adio arme!

Cristi Irimia
21 mai 2008 2553 vizualizări
Presedintele PSD nu va reintra in posesia armelor sale de vinatoare, insa poate visa linistit la... blana ursului din padure

Tribunalul Vrancea a respins ca neintemeiata cererea presedintelui PSD, Marian Oprisan, prin care acesta dorea sa i se ridice interdictia de a folosi si purta arme de vinatoare, respectiv de aparare. Inculpat in celebrul "Dosar al coruptiei", Oprisan sustinea ca nu este acuzat de fapte care sa puna in pericol siguranta publica si ca ar trebui sa i se permita sa poarte din nou arme de autoaparare si de vinatoare. Cind a cerut la IJP Vrancea sa i se dea armele inapoi, Oprisan s-a facut ca uita de prevederile legale privind portul armelor. Iar la acest capitol legea este clara, iar un inculpat nu are dreptul sa poarte si sa foloseasca arme de foc sau de autoaparare. Presedintele PSD a scris in cerere ca este imperios necesar sa isi poata asigura integritatea fizica, desi nimeni n-a atentat la siguranta sa de cind este in politica. De altfel, argumentatia puerila prin care baronul a incercat sa rastoarne legislatia actuala in materie de port de arme nu a avut efect nici la Curtea Constitutionala. Oprisan a invocat o exceptie de neconstitutionalitate in "Dosarul armelor", exceptie care, daca ar fi fost admisa de CC, ar fi presupus ca mii de inculpati din aceasta tara sa-si reprimeasca armele predate in momentul in care au fost trimisi in judecata. Nici la acest lucru nu s-a gindit cel care sustine ca-i pasa de popor si de siguranta cetatenilor. In mod evident, Curtea Constitutionala a respins exceptia invocata de Oprisan, iar Tribunalul a luat act de acest lucru si a respins actiunea. Presedintele CJ si-a predat armele in noiembrie 2005, dupa ce a fost invinuit, ulterior inculpat, in "Dosarul coruptiei". Conform informatiilor pe care le detinem, lui Oprisan i se facuse pofta de o partida de vinatoare, alaturi de Ristea Priboi, si de aceea a incercat sa-si recupereze armele in justitie. Pina sa vineze fazani sau iepuri, baronul are timp de campanie electorala si poate visa linistit la... blana ursului din padure. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.