Ultima oră

CUP te invata origami

Iulia Crețu
21 mai 2008 893 vizualizări
CUP SA Focsani deruleaza in aceasta perioada in cartierul Sud o campanie de reciclare selectiva a deseurilor.

Sudistii au primit materiale informative cu privire la campania de reciclare a sticlei, plasticului si a hirtiei

Sub sloganul "Recicleaza acum pentru un viitor mai bun! Fiecare ambalaj reciclat salveaza o forma de viata!", comnpania incurajeaza cetatenii sa arunce gunoiul menajer separat de lucrurile care pot fi refolosite. CUP deruleaza programul in colaborare cu SC Ecorom-Ambalaje Romania, organizatie non-profit a producatorilor de ambalaje care se ocupa de gestionarea si raportarea catre Ministerul Mediului a cantitatii de ambalaje reciclate de pe piata interna. 10 locatii din cartierul Sud dispun de pubele ecologice cu cite trei compartimente pentru sticla, hirtie si plastic. In citeva luni, in functie de rezultatele obtinute, programul de colectare selectiva a deseurilor poate fi extins in tot municipiul. Potrivit declaratiilor date de directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, aceasta campanie tinde sa creasca spiritul civic al cetatenilor si are si o puternica componenta de protectie a mediului. Ceea ce arunca focsanenii de prin apartamente va ajunge la firme specializate din domeniul prelucrarii ambalajelor. Astfel, hirtia va fi folosita de Vrancart Adjud, iar plasticul va ajunge la o firma din Buzau. Iar pliantele distribuite de CUP au si o parte distractiva, pe una din laturi oamenii de la gunoi oferind pasii de baza in arta impaturirii hirtiei, cunoscuta sub numele de origami. Astfel, pliantele care te indeamna sa reciclezi te invata sa faci si... "pasari maiastre". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.