Ultima oră

Pastorul romilor penticostali, dat afara din Primaria Marasesti

Ziarul de Vrancea
21 mai 2008 2665 vizualizări
Consilierul pe problemele romilor spune ca viceprimarul Gheorghita Balan i-a interzis sa mai intre in Primarie pe motiv ca nu sustine PSD u Aurel Popovici, candidat la CL din partea Partidei Romilor, acuza edilii de la Marasesti ca vor sa-l dea afara pentru ca nu face campanie PSD u primarul Emilian Brasov spune ca nu i-a cerut asa ceva si ca Popovici isi cam uita atributiile de serviciu u miza ar fi voturile celor 2.000 de romi cu drept de vot din cartierul Modruzeni

Contrele de campanie rabufnesc si la Marasesti, acolo unde edilii locali nu vor ca romii sa-si sustina proprii candidatI la alegeri. Actorii sint consilierul pe problemele romilor din cadrul Primariei, membru al Partidei Romilor, Aurel Popovici, si conducerea Primariei Marasesti, in speta primarul Emilian Brasov si viceprimarul Gheorghita Balan, ambii pesedisti. Reprezentantul romilor spune ca ieri dimineata i s-a interzis accesul in Primarie de catre gardianul de serviciu, dupa o directiva a viceprimarului. Aurel Popovici adauga faptul ca acest conflict a izbucnit in urma cu doua saptamini, cind Brasov si Balan i-ar fi cerut sa faca o campanie pro PSD in cartierul Modruzeni, printre romii cu drept de vot. Popovici spune ca ar fi vorba despre aproximativ 2.000 de romi cu drept de vot, pentru a caror atentie se bat toate partidele. "M-a chemat primarul la el in birou, era si vicele, si mi-a spus: «Popovici, tu trebuie sa imi faci campanie pentru ca lucrezi aici, la Primarie». Si pentru ca nu am fost de acord, mi-a spus: «iti declar razboi din clipa asta». Iar astazi (ieri - n.r.), vicele a dat dispozitie sa nu mai pot intra la birouri sa prezint problemele romilor. Stiu foarte bine ca primarul are interese la Modruzeni, pentru ca tiganii ar fi mai usor de convins, ca sint mai putin pregatiti. Le-a spus oamenilor sa faca cereri pentru ajutor de urgenta, sa le dea bani ca sa il voteze, dar nu stiu de unde va lua primarul 50 mii RON (500 milioane lei vechi). Face aceste lucruri ca romii sa nu voteze Partida Romilor, ca sa nu aiba si ei un reprezentant al lor in Consiliul Local. Pentru ca de 100 de ani de cind exista aceasta primarie si de 100 de ani de cind este cartierul Modruzeni, romii n-au avut niciodata un reprezentant al lor in Consiliul Local. N-a fost nimeni care sa le apere drepturile, sa vada ce proiecte se iau pentru ei. Am dat voturile cind unora, cind altora, dar fara nici un rezultat. Si acum cind vrem sa votam cu unul de-ai nostri ni se pun piedici", ne-a declarat Aurel Popovici. Acesta spune ca a prezentat aspectul la Prefectura, la Ofelia Vlad, consilierul prefectului pe problemele romilor. Popovici il mai acuza pe primarul PSD din Marasesti ca "m-a amenintat ca imi desface contractul de munca".


Primarul spune ca Popovici trage chiulul


Primarul Emilian Brasov spune ca reprezentantul romilor are liber in Primarie. Seful local al PSD neaga acuzatiile aduse de Popovici si spune ca in trecut acesta l-a ajutat mereu in campanii. Cit despre presupusele ajutoare de urgenta promise romilor pentru voturi, Brasov spune ca e fantasmagorie. Edilul spune insa despre Aurel Popovici ca are obiceiul de a mai lipsi de la munca si ca daca se mai repeta poate ajunge sa ii rezilieze contractul de munca. "Nu e adevarat ca are interzis in Primarie. E angajatul nostru si nu e vorba de discriminare. Eu nici nu am timp sa ma ocup de Popovici, el nu-si face datoria. A fost o intelegere ca mai poate lipsi o zi-doua, dar nu la infinit. M-a ajutat mereu in campanie, el de buna voie, nu i-am cerut eu. Deocamdata nu am motive sa-l dau afara, dar daca mai lipseste ii desfac contractul de munca", ne-a spus si edilul sef Emilian Brasov. Aceste "strimbe" de campanie au la mijloc o miza extrem de importanta, votul a 2.000 de oameni, parte din ei nescoliti, care nu stiu sa scrie si pe care politicienii verosi vor sa-i manipuleze. Cu siguranta, acestia cred ca stampila pe 1 iunie va merge nu unde le dicteaza constiinta ci unde li se spune. Primarul in exercitiu recunoaste ca se bazeaza pe votul tiganilor, pentru care se lauda ca a dus la bun sfirsit mai multe proiecte, printre care aductiunea cu apa sau racordarea la iluminatul public. De cealalta parte, reprezentantul etniei rome, Aurel Popovici, pastor la Biserica penticostala din cartierul Modruzeni, spune ca tiganii nu au avut niciodata un reprezentant al lor in forurile de conducere, in ciuda faptului ca sint multi. Partida Romilor, formatiune din care face parte si Popovici, vrea ca la alegerile din vara sa obtina macar un mandat in Consiliul Local. Asta cu toate ca cei desemnati nu au prea multa scoala. "Popovici e un baiat destept, nu are scoala, dar poate face fata in functia de consilier pe problemele romilor. Primeste salariul minim pe economie. Intre atributiile sale se numara: identificarea persoanelor fara titluri de proprietate, a celor care nu au certificate de nastere sau carti de identitate. Si, daca are timp, trebuie sa prezinte toate problemele romilor. In parte si-a cam indeplinit atributiile", a concluzionat Emilian Brasov. De altfel, Aurel Popovici este si liderul informal al unei bune parti a romilor locali, acesta fiind motivul pentru care primarul a decis sa-l angajeze si ii cere acum contraservicii. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.