Ultima oră

CTP: «Atacurile la adresa jurnalistilor incomozi vor continua»

Cristi Irimia
19 mai 2008 1320 vizualizări
"articolele denigratoare trebuie ignorate pentru ca, mai devreme sau mai tirziu, adevarul iese singur la iveala", considera fostul presedinte al Clubului Roman de Presa

Jurnalistul cotidianului "Gandul", Cristian Tudor Popescu, fostul presedinte al Clubului Roman de Presa, s-a aflat in ultimele trei zile la Focsani, pentru un turneu de tenis rezervat veteranilor. La 52 de ani, dintre care ultimii 18 petrecuti in centrul evenimentelor mass-media, CTP a acceptat sa discute cu reporterul ZdV despre atacurile unor anumite ziare la adresa unor jurnalisti incomozi pentru diverse personaje politice. "Nu cred ca anumite campanii de presa sau articole denigratoare au efectul pe care si-l doresc cei ce le comanda sau cei care gazduiesc materiale de presa puse pe tava de diverse persoane care doresc sa se razbune intr-un anumit mod pe un jurnalist sau altul. Lumea nu mai crede in astfel de atacuri. De altfel, este usor sa faci diferenta intre anumite categorii de articole", a spus Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a facut referire la materiale de presa care, de exemplu, sint "iscalite" cu pseudonim, anumite declaratii apar ca fiind date de persoane care se semneaza cu initiale sau, mai grav, in care nu se consemneaza si punctul de vedere al celui infierat in articol. CTP a admis ca in Romania mass-media are destule zone in care se permit o serie de lucruri care nu au nici o legatura cu Codul Deontologic. Acest fapt este posibil datorita conjuncturii create de lipsa organizatiilor pentru apararea drepturilor jurnalistilor atacati de trusturi media la care nu lucreaza. Sau, daca astfel de organizatii exista (n. r. "" Clubul Roman de Presa, Asociatia Jurnalistilor din Romania), acestea nu au pirghiile necesare pentru a interveni si sanctiona astfel de abuzuri. "Atacurile la persoana nu trebuie, in principiu, bagate in seama. Ele trebuie ignorate. Mai devreme sau mai tirziu ele vor fi confirmate sau infirmate de realitate. Si atunci lumea va realiza cine a avut dreptate si cine nu. Important este ceea ce a facut sau nu o anumita persoana, fie jurnalist ori ba, nu zvonurile sau declaratiile ca a spus un lucru sau altul. In ceea ce-i priveste strict pe ziaristi, conteaza daca isi fac meseria in mod cinstit si onest. Asta e important. Atacurile la adresa jurnalistilor incomozi vor continua, cu siguranta, insa nu trebuie bagate in seama", a mai adaugat Cristian Tudor Popescu. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.