Ultima oră

Europa, pe mina tinerilor cu hanorac si spray-uri graffiti

Ziarul de Vrancea
10 mai 2008 1740 vizualizări
Cei dintii "graffitieni" ai concursului dedicat Zilei Europei au fost cei de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" u in plin proces de jurizare, puradeii din parc au pus mina pe tuburile cu spray, cu care au ornamentat unul din garduri

Citeva zeci de adolescenti non-conformisti si cu talent au ocupat ieri spatiul rezervat skaterilor si rollerilor din parcul Balcescu, pentru a-si pune inspiratie la lucru intr-un concurs de graffiti, organizat cu ocazia Zilei Europei. La competitia de desene cu sprayuri colorate au participat 9 echipe din liceele din Focsani si cite un echipaj de la Adjud si Vidra. Insotiti de prieteni si profesori, tinerii artisti amatori au incercat sa ilustreze original tema concursului: Uniunea Europeana. Multi dintre ei s-au aflat la prima participare, astfel ca s-a mai scurs vopseaua, umbrele nu au iesit chiar "ca la carte", dar importanta a fost implicarea. "Este pentru prima oara cind participam la o astfel de competitie, de care am aflat de la doamna diriginta. Ideea noastra a fost sa ilustram in desen 27 de palme, care reprezinta cele 27 de state membre ale UE care isi dau mina, unitatea si legatura care exista intre ele. Chiar daca nu ne-a iesit perfect, conteaza ca ne-am distrat", ne-a spus Nicoleta Asanache, una dintre membrele echipei de la Grupul Scolar de Industrie Usoara. Unii dintre participanti au fost mai exigenti. "Suportul, aceste placi de PFL, nu este cel mai bun, mai bine era pe zid. Exista tehnici mai complexe care pot fi exersate, dar spatiul de lucru a fost limitat. Pina la urma ne-am descurcat si asa", a remarcat Seri B., un alt participant la concurs, de la Colegiul National Unirea. Nu au lipsit nici evenimentele inedite. Puradeii care dadeau tircoale locului de desfasurare a concursului au pus mina pe tuburile cu spray - pe care organizatorii le cerusera inapoi de la concurenti dupa terminarea probei - si au inceput sa isi exerseze cu spor talentul pe gardul din spatele organizatorilor, reprezentantii Consiliului Judetean. In cele din urma, juriul a desemnat cistigatorii concursului de graffiti din acest an: locul I - Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", locul II - Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu", locul III "" Grupul Scolar de Constructii Montaj, mentiuni - Colegiul National Unirea si Grupul Scolar de Industrie Usoara, premii de participare - Grupul Scolar Agricol, Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Grupul Scolar "G. G. Longinescu" si Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud. Cistigatorii au primit, pe linga diplome de participare, tricouri si premii in bani: locul I - 150 euro, locul II - 10 euro, locul III - 75 euro, mentiune - 50 euro. (Mihaela BESLEAGA)


"Do you speak european?"

Doljul, trimis la Bruxelles din Vrancea


Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" a gazduit ieri si faza nationala a concursului interliceal "Do you speak european?", organizat de Consiliul Judetean Vrancea si Adunarea Regiunilor Europene (ARE). Liceenii din 5 judete au dorit sa arate ce inseamna Uniunea Europeana si valorile pe care le promoveaza, prin dans, costume, dar si prin interviuri pe care le-au filmat printre adolescenti. Tinerii s-au luptat sa cistige o excursie la Bruxelles, unde in decembrie va avea loc faza europeana a competitiei. Desi Vrancea a fost considerata favorita, echipa declarata cistigatoare a fost cea din Dolj. Tinerii, imbracati in negru, au adus pe scena o interpretare moderna, care s-a incheiat cu o coloana a infinitului. Mesajul a impresionat juriul, din care a facut parte si reprezentanta ARE pentru tineret si cetatenie, Malgorzata Kucinska, europarlamentarul Adriana Ticau, senatorul Angel Tilvar, dar si vrinceanca Raluca Petrescu, reprezentanta ONG-ului pentru tineret. "Fata de colegii vostri din alte tari, prezentarea a fost la un nivel foarte inalt. Am fost surprinsa, a fost perfect", le-a spus tinerilor Malgorzata Kucinska. "Ceea ce am invatat in Parlamentul European este ca fiecare nu trebuie sa reprezinte doar tara sa, ci intregii cetateni ai UE. Sa nu acceptati ca romanii sa nu fie reprezentanti pentru ceea ce sint, sa aratati tuturor ce poate Romania", a spus si europarlamentarul Adriana Ticau, inainte de a anunta cistigatorii. Liceenii au fost jurizati dupa mesajul transmis, dupa stil si prezentare. Pe locul I s-a clasat judetul Dolj, pe II -Vrancea, pe III - Hunedoara, pe IV - Arad si pe V - Mehedinti. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.