Ultima oră

Liviu Librescu va fi comemorat de focsanenii din Israel

Ziarul de Vrancea
9 mai 2008 852 vizualizări
Eroul de la Universitatea Virginia Tech din SUA, profesorul american de origine romana Liviu Librescu, va fi comemorat astazi in Israel.

Profesorul a fost impuscat mortal pe 16 aprilie 2007, intr-un amfiteatru al Universitatii americane in timp ce incerca sa-si salveze studentii din fata unei ploi de gloante lansate de un dezaxat mintal. Cu toate ca un an de la tragica disparitie s-a implinit pe 16 aprilie, ceremonia a fost aminata din cauza lunii Nisan care interzice intrarea in cimitire, potrivit religiei iudaice. "Tin sa va informez ca vineri, 9 Mai, la orele 12.00, ne intilnim in cimitirul din Raanana in Kfar Nahman pentru a aduce un omagiu amintirii lui Liviu, dupa scurgerea unui an de la ultima hotarire din viata lui, aceea de a-si jertfi viata pentru ca studentii lui sa poata supravietui. Va voi fi foarte recunoscatoare daca puteti sa aduceti la cunostiinta focsanenilor aceasta comemorare", ne-a transmis din Israel Marilena Librescu, sotia lui Liviu Librescu. Marilena si Liviu Librescu s-au cunoscut si au trait la Focsani in perioada celui de-al doilea razboi mondial, dupa care au emigrat in Israel si apoi in SUA, unde si-au continuat cariera. In memoria profesorului erou, anul trecut, cartierul din zona sinagogii evreiesti din Focsani a primit numele "erou Liviu Librescu". Din pacate, pina acum, Primaria Focsani, cea care ar trebui sa puna in aplicare hotarirea Consiliului Local, nu a organizat nici un moment festiv pentru a oficializa noua denumire a cartierului in care locuieste chiar si primarul Decebal Bacinschi. Acesta este un moment asteptat cu emotie de comunitatea focsaneana din Israel, care a facut lobby ca municipalitatea sa omagieze memoria profesorului care a impresionat intreaga lume prin gestul sau. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.