Ultima oră

Politia a inceput sa ancheteze ziaristi

Mihai Boicu
9 mai 2008 937 vizualizări
Serviciul de Investigatii Criminale ancheteaza un jurnalist de la Ziarul de Vrancea pe motiv ca a scris despre neregulile de la Administratia Pietelor

Politia vrinceana a inceput, mai nou, sa ancheteze jurnalistii care se ocupa de chestiuni sensibile la fapte de coruptie. Coicindenta sau nu, acest lucru se intimpla imediat dupa ce la conducerea IPJ Vrancea a venit comisarul sef Sandel Doaga, cel agreat de liberali in locul lui Viorel Serbanoiu. Colega noastra, Iulia Cretu, care scrie din domeniile politica si administratie, a fost convocata astazi la Serviciul de Investigatii Criminale pentru a raspunde acuzatiilor aduse de colonelul (r) Puiu Spiridon, seful Administratiei Pietelor Focsani. Acesta a depus o reclamatie misterioasa, in urma careia a fost deschis un dosar inregistrat pe data de 7 mai 2008. Ce o fi scris Puiu Spiridon in misiva sa de a determinat o reactie atit de prompta a politistilor de la investigatii criminale, care s-au grabit sa citeze un jurnalist pentru ca si-a permis sa scrie despre subiecte de interes public, ramine un mister. Cu atit mai mult cu cit jurnalista Iulia Cretu a scris despre sensibilul reclamant in "Ziarul de Vrancea" articole care au avut la baza concluziile din ultimul Raport de control al Curtii de Conturi. Acestea au aratat de pilda faptul ca, in anul 2006, gradul de ocupare a meselor din Piata Moldovei ar fi fost de numai 24%, potrivit documentelor prezentate inspectorilor. O astfel de realitate a fost de natura sa ridice semne de intrebare, intrucit se stie ca in Piata Moldovei nu prea se vad de multe ori tarabe libere. In plus, Curtea de Conturi a aratat ca nici nu s-au luat masuri pentru cresterea gradului de ocupare a pietelor. Graba Politiei de a demara cercetari in acest caz este cel putin suspecta, dat fiind ca oamenii legii nu au vrut sa ofere informatii despre cele scrise in plingere. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.