Ultima oră

Lacat pe cabinetele de infrumusetare

Raluca Manolache
7 mai 2008 920 vizualizări
Cabinetele spa se pot trezi cu lacatul pe usa daca nu vor respecta normele de igiena impuse de Ministerul Sanatatii

Cabinetele de infrumusetare din Focsani intimpina deja probleme in ceea ce priveste implementarea noilor norme de igiena si sterilizare impuse de Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Unitatile de profil verificate de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) au incasat pina acum amenzi in valoare de 12.000 lei. "Inainte de sarbatori am realizat un control la unitatile de infrumusetare. Am verificat 12 unitati si am ramas ingrozita de ceea ce am gasit", a declarat dr. Cornelia Draguna, directorul ASP Vrancea. In urma verificarilor, medicii au constatat ca unitatile de coafor si frizerie nu au respectat prevederile prevazute in avizele eliberate pentru reabilitarea spatiilor, dar si ca personalul nu cunoaste normele legate de dezinfectia si sterilizarea instrumentarului. Potrivit legii, cabinetele trebuie sa asigure spatii speciale in acest sens, iar in caz contrar trebuie sa incheie contract cu un serviciu de profil din cadrul unei unitati medicale. Totodata, trebuie folosite numai substante avizate sanitar. "Sint obiecte supuse unui anumit tip de dezinfectie: joasa, medie si inalta", a mentionat Cornelia Draguna. Normele mai impun si spatii compartimentate, fiind nevoie de camere separate pentru coafura, cosmetica, pedichiura si manichiura. Totodata, angajatii trebuie sa aiba un echipament corespunzator, aspect ce in cabinetele din Focsani nu este indeplinit. "Am gasit si probleme legate de lipsa vestiarelor, a echipamentului de protectie. Intr-o singura unitate am gasit echipament de protectie. Fetele erau imbracate dupa bunul lor plac, care mai de care mai neconforme. Conform legislatiei trebuie sa existe o uniforma", a precizat Cornelia Draguna. In urma neregulilor constatate, ASP a acordat termene de conformare si urmeaza ca pe parcursul acestei luni sa revina in cabinete pentru a verifica daca deficientele au fost remediate. Daca nu se vor vedea schimbari in bine, cabinetele risca sa se trezeasca cu lacatul pe usa. ASP are de gind sa sesizeze si Registrul Comertului pentru faptul ca aceste firme nu indeplinesc conditiile de functionare. (Raluca MANOLACHE)


CASETA

Produsele cosmetice, luate la puricat


Inspectia Sanitara de Stat (ISS) va demara in aceasta saptamina o actiune de monitorizare a produselor cosmetice ce ajung pe rafturile magazinelor. Inspectorii sanitari vor merge la singurul depozit din Focsani ce are ca obiect de activitate importul de produse cosmetice, pentru a vedea conditiile de comercializare. Mircea Stoenoiu, seful ISS, spune ca, pentru inceput, va fi monitorizat un deodorant de corp. "A fost elaborat un program national de inspectie. In baza acestuia trebuie sa realizam inspectia modului de ambalare si etichetare, sa controlam informatiile despre produsul cosmetic si sa facem identificarea si determinarea cantitativa a substantei pentru care sint prevazute limite legale", a declarat Mircea Stoenoiu. De precizat este faptul ca patronul acestui depozit a fost sanctionat cu 1.000 lei in urma cu o saptamina, pentru ca nu avea aviz sanitar de la Ministerul Sanatatii pentru notificarea produselor aduse in tara. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.