Ultima oră

Vrincenii n-au scapat de ploi

Ziarul de Vrancea
5 mai 2008 958 vizualizări
Drumul E85 a fost inundat pe o portiune de 500 m la iesire din Domnesti u liniile de medie tensiune au avut de suferit de pe urma fulgerelor

Vrincenii au avut parte de un sfirsit de saptamina ploios si ceva mai rece, astfel ca inclusiv vacanta de 1 si 2 mai a cam fost data peste cap. Precipitatiile care au cazut nu au fost insa insemnate si nu au pus prea mari probleme la nivelul judetului. Din cauza precipitatiilor, doar drumul E85 a fost inundat pe o portiune de 500 m, la iesire din localitatea Domnesti. Pentru evacuarea apei care s-a revarsat de pe dealurile din apropierea carosabilului au fost solicitati pompierii de la statia Adjud. Acestia au intervenit cu o motopompa, astfel incit in jurul orei 21.00 pe drum s-a putut circula in conditii normale. Specialistii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) au mentionat ca nu s-au inregistrat cresteri semnificative pe cursurile apa. Ieri dimineata, maxima de precipitatii in 24 de ore era 16,6 l/mp la Nereju. Hidrologii au mai inregistrat 15,1 l/mp la Tulnici, 11,5 l/mp la Herastrau, 9,7 l/mp la Adjudu Vechi si 8,2 l/mp la Reghiu. Desi cantitatile nu au fost insemnate, ieri s-a primit o avertizare pentru Adjudu Vechi. Intre orele 15.00 - 18.00 nu se acumulasera insa decit 18 l/mp. "Am avut avertizare, insa nu s-au produs probleme pe riuri. Si la Focsani, dupa ploaia de la prinz, nu erau decit 7 l/mp", ne-a spus dispecerul de serviciu al SGA Vrancea. Atentionarea a fost preventiva, in conditiile in care pe riurile din judetele limitrofe erau asteptate posibile depasiri ale cotelor de atentie. In Galati, spre exemplu, peste 100 de locuinte au fost deja inundate. Insa ploile care s-au revarsat zilele trecute asupra Vrancei nu au pus mari probleme nici echipelor de interventie ale Electrica. Mai multe deranjamente colective si individuale s-au inregistrat in tot judetul, insa responsabilii Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) spun ca oamenii nu au stat mult timp pe intuneric, datorita remedierii in timp util a avariilor aparute in retea. "Spre deosebire de alte perioade cu ploi, de aceasta data nu am avut inregistrate probleme deosebite. Deranjamente temporare au fost in tot judetul, inclusiv in municipiul Focsani, dar nimic care sa ne puna probleme. Liniile aeriene de medie tensiune au cel mai mult de suferit de pe urma fulgerelor", ne-a spus ieri dupa-amiaza ofiterul de serviciu de la Deranjamente Electrica. (C. STANILA, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.