Ultima oră

Pistolarii, verificati daca stau bine cu psihicul

Raluca Manolache
2 mai 2008 1145 vizualizări
Persoanele care doresc sa detina in mod legal o arma neletala nu trebuie sa aiba probleme psihice si medicale

Politistii pornesc la vinatoare de pistolari. Si asta pentru ca persoanele care poseda arme neletale trebuie sa indeplineasca conditii mult mai stricte pentru a primi Permisul de Arma. Conform noilor modificari aduse legii privind regimul armelor si munitiilor, pentru retragerea Certificatului de detinator si eliberarea Permisului de Arma "pistolarii" vor fi verificati si din punct de vedere psihologic si medical. In aceste conditii, toti cei care detin legal arme neletale trebuie sa se prezinte la IPJ Vrancea, pina pe data de 15 septembrie, pentru a depune documentele necesare in vederea obtinerii Permisului de Arma. Pe linga cazierul judiciar, detinatorii de pistoale cu bile de cauciuc, cu aer comprimat si cu gaze, trebuie sa prezinte la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice si o fisa medicala si un aviz psihologic. Conform normelor legislative, nu vor putea intra in legalitate privind portul armelor neletale persoanele care au fost condamnate definitiv la o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de doi ani pentru infractiuni comise cu intentie. Vrincenii trebuie sa stie ca portul ilegal de arma este considerat infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an, asa ca ar trebui sa se gindeasca bine daca nu vor sa-si declare armele detinute. De asemenea, uzul nejustificat sau ilegal al armelor neletale este infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, spun politistii. Potrivit Politiei, romanii poseda pina acum peste 42.500 de arme neletale. Toti proprietarii vor fi introdusi intr-o baza de date speciala pina la toamna. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.