Ultima oră

Dublu asasinat la Nistoresti

Ziarul de Vrancea
29 apr 2008 1479 vizualizări
Un cioban din comuna Nistoresti si-a omorit sotia si baiatul cu doua ore inainte de Inviere u acesta s-a injunghiat apoi in abdomen pentru a parea victima sotiei sale u barbatul a ajuns in spital dar va fi judecat pentru omor deosebit de grav

Un cioban pensionar din comuna Nistoresti a comis cu doar doua ore inainte de Inviere un dublu asasinat demn de filmele de groaza si a incercat apoi sa-i pacaleasca pe anchetatori pozind in victima sotiei sale. Neculaiu Hanu, de 75 de ani, si-a omorit sotia si fiul, pe fondul consumului excesiv de alcool, dupa care s-a taiat cu un cutit in zona abdominala in incercarea de a-i convinge pe politisti ca sotia sa a vrut sa-l omoare. Toata grozavia a iesit la iveala abia in prima zi de Pasti, in zori. "Un localnic din Nistoresti ne-a sesizat ca, in timp ce se deplasa pe drumul comunal, s-a intilnit cu vecinul lui, Neculaiu Hanu, care l-a informat ca sotia sa l-a lovit cu un cutit in zona abdominala si l-a omorit pe fiul lor. In prima faza Neculaiu Hanu le-a declarat anchetatorilor ca, pe fondul unui conflict in familie, sotia sa l-a injunghiat in abdomen, apoi l-a ucis cu acelasi cutit pe fiul lor, dupa care aceasta s-a sinucis", a relatat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei vrincene. Scenariul le-a dat de banuit oamenilor legii. La fata locului s-a deplasat imediat echipa operativa care a constatat ca, pe fondul unui conflict in familie si al consumului excesiv de alcool, inainte de Inviere, in jurul orei 21.00, Neculaiu Hanu si-a injunghiat cu un cutit de bucatarie atit sotia, pe Magdalena Hanu, 68 ani, cit si pe fiul lor, Stanica Hanu, 38 ani, care au decedat la scurt timp ca urmare a pierderii masive de singe. Vecinii spun ca femeia se pregatea sa mearga la biserica, dar a fost intoarsa din drum de sotul criminal. Fiul celor doi a avut aceeasi soarta dupa ce a incercat sa-si scoata mama din miinile tatalui. Politistii au stabilit in timpul anchetei ca suspectul a incercat sa-i duca in eroare dupa ce au gasit intr-una dintre camere obiectele de imbracaminte ale suspectului, respectiv vesta, camasa si tricoul imbibate de singe. Dupa urmele de singe, politistii au concluzionat ca barbatul s-a injunghiat in zona abdominala pentru a induce in eroare membrii echipei de cercetare.


"Facea scandal la bautura"


Neculaiu Hanu nu este la primul scandal facut la bautura. Acesta a ramas in anii trecuti singur acasa, dupa scandalurile provocate. "A fost cioban la o stina din comuna noastra, de unde a iesit la pensie. Cind consuma alcool facea scandal fapt pentru care, in trecut, sotia sa a plecat de acasa si a stat mai multa vreme la sora sa, in comuna Bolotesti. Simbata, scandalul a pornit tot de la consumul de alcool. Din ce am inteles abia astazi va fi facuta necropsia, dupa care cele doua victime vor fi inmormintate in aceasta saptamina", ne-a spus Ion Gogorita, primarul comunei Nistoresti. Dupa ranile suferite, Neculaiu Hanu este internat cu plaga taiata nepenetranta la Spitalul Judetean Focsani si se afla in afara oricarui pericol. Politistii si procurorul care se ocupa de caz continua cercetarile sub aspectul savirsirii infractiunii de omor deosebit de grav. Comuna Nistoresti este o asezare linistita, unde nu se produc prea des tragedii de genul celei care a insingerat noaptea Sfinta de Inviere. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)




Barbat strangulat in apartament


Un barbat de 55 ani din Focsani a fost gasit mort in casa de medicii de la Ambulanta. Chemati la fata locului de rudele lui Ionel Bute, cadrele medicale l-au descoperit pe acesta strangulat, in sufrageria casei, la picioarele sale aflindu-se si o funie. Medicii spun ca in locuinta acestuia din cartierul Sud s-au gasit si doua cutite, care se aflau pe chiuveta si pe masina de spalat. La fata locului au fost chemati si politistii, care au inceput cercetarile pentru a elucida imprejurarile in care a murit focsaneanul. Comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea, spune ca, din primele verificari, s-a constatat ca barbatul era foarte deprimat pentru ca avea unele probleme de sanatate. "Barbatul a fost gasit inchis in casa. Corpul acestuia a fost preluat de medicii legisti, care vor stabili cauzele decesului", a afirmat Mariana Apostol. Primele ipoteze duc cu gindul la varianta sinuciderii barbatului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.