Ultima oră

Serbanoiu a fost exilat la Botosani

Dan Chiriac
25 apr 2008 1187 vizualizări
Seful Politiei va fi inlocuit din functie printr-un transfer in nordul tarii u inlocuitorul sau va fi aproape sigur comisarul sef Sandel Doaga

Inlocuirea din functie a comisarului sef Viorel Serbanoiu a devenit sigura aseara, cu toate ca nici unul dintre cei implicati nu recunosc acest lucru. Nici macar Serbanoiu nu a vrut sa confirme mutarea sa la Botosani, spunind ca este acasa si poate declara mai multe doar in aceasta dimineata. Mutarea a fost comandata din biroul nr. 1 al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in urma cu o luna, cind au si aparut primele zvonuri privind schimbarea lui Serbanoiu. Liberalii si-au dorit schimbarea lui Viorel Serbanoiu cu un ofiter mai disponibil, avind in vedere ca este an electoral si multe dosare vor vedea lumina zilei in aceasta perioada. Intrucit a ocupat functia de inspector sef prin concurs, lui Serbanoiu i s-au oferit mai multe variante in locul demiterii, pentru a nu reveni in functie in urma unui proces. Astfel, sefului IJP i s-a oferit "avansarea" la sefia IJP Botosani sau un post de simplu ofiter la Serviciul de Investigare a Fraudelor, unde a lucrat pina a fi numit inspector sef. Presat tot mai insistent sa renunte la functie, Viorel Serbanoiu si-a intocmit ieri raportul privind mutarea in judetul Botosani. Aprobarea cererii de catre seful Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, este doar o formalitate si va fi parafata in citeva zile, daca nu astazi. Cu toate ca nimeni nu vrea sa declare nimic oficial, Viorel Serbanoiu a picat intre luptele pentru influenta dintre PNL si PD, acesta fiind vazut ca un inspector sef cu evidente simpatii democrate. Liberalii i-au reprosat acestuia in mai multe rinduri ca tine dosarele sensibile pe loc si ca nu incurajeaza ofiterii cu experienta pentru a pune in miscare actiuni penale in domenii sensibile la coruptie, respectiv afacerile cu bani publici ale unor institutii, cum ar fi Primaria Focsani. La rindul lor, democratii au avansat ideea ca Viorel Serbanoiu ar fi victima lui Marian Oprisan.


Doaga, "sensibil" la comenzi


Venirea comisarului sef Sandel Doaga la coamanda IPJ este data ca sigura. Acesta a fost adjunctul chestorului (r) Silviu Crin Grosu pina in 2005, cind a fost «exilat» ca ofiter specialist 1 la Politia TF. Potrivit rezultatelor unui sondaj intern, comisarului sef Sandel Doaga i s-a reprosat la final de mandat disponibilitatea de a actiona la comanda politica, stiut fiind ca in acea perioada politia era condusa de omul de casa al baronului Oprisan. Or, tocmai acest lucru si-au dorit liberalii, un om disponibil sa ii asculte, iar "Scandel" Doaga este vazut ca omul ideal. Cum se apropie cu pasi repezi campania, se pare ca exista suficienti ofiteri care asteapta «verde» pentru a da drumul la dosarele ascunse prin diverse sertare. Se pare ca si prosperitatea sefului Politiei afisata in ultima vreme a dat de banuit, acesta fiind mai nou posesorul unei case care ar depasi cu mult salariul sau. De la comanda IJP ar putea pleca cel putin unul dintre adjuncti, intrucit se pare ca Sandel Doaga va veni cu echipa sa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.