Ultima oră

Dosarul lui Prunache, retrimis la DNA

Cristi Irimia
25 apr 2008 1088 vizualizări
Instanta a schimbat incadrarea juridica a faptelor omului de afaceri focsanean u DNA a facut deja recurs, iar acesta va fi judecat de Tribunalul Vrancea

Judecatoria Focsani a luat citeva decizii importante in dosarul afaceristului Corneliu Prunache, inculpat in speta in care este acuzat de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie ca a prejudiciat Casa de Asigurari de Sanatate cu 650.000 RON (6,5 miliarde lei vechi). Astfel, instanta a admis exceptia de necompetenta materiala a Directiei Nationale Anticoruptie, cu privire la legalitatea posibilitatii de a efectua acte de urmarire penala in dosar de catre procurorii DNA. Avocatul lui Prunache a sustinut ca faptele imputate omului de afaceri nu reprezinta infractiuni de coruptie si nici prejudiciul din dosar nu reprezinta un element care sa atraga competenta DNA. Judecatoria Focsani a decis ca sustinerile sint intemeiate si a hotarit sa retrimita dosarul la DNA pentru ca aceasta sa indrepte, la rindul ei, dosarul catre un organ competent care sa refaca urmarirea penala. Sentinta Judecatoriei Focsani a fost deja atacata cu recurs de catre DNA, urmind ca Tribunalul Vrancea sa stabileasca data si completul care va judeca recursul. In alta ordine de idei, Judecatoria Focsani a decis sa schimbe si incadrarea juridica in dosar, din infractiunea prevazuta de art. 26 Cod Penal, raportat la art. 13 ind. 2 si art. 17 lid. din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, in infractiunea prevazuta de art. 26 Cod Penal, insa raportat la articolele 248 Cod Penal si 290 Cod Penal. Practic, Judecatoria Focsani a decis ca Prunache nu trebuie judecat pentru infractiuni de coruptie, conform Legii 78/2000, ci pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata, infractiuni prevazute si sanctionate de Codul Penal. Prunache s-a ales cu acest dosar dupa implicarea firmelor sale in constructia noului sediu al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vrancea. De la inceperea constructiei, in anul 2000, costul initial al lucrarilor s-a dublat. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.