Ultima oră

Trei masini au blocat soseaua de Centura

Dan Chiriac
23 apr 2008 1054 vizualizări
Numarul accidentelor rutiere este in crestere, iar seful Politiei Rutiere crede ca numai amenzile usturatoare ii pot ostoi pe soferi

Trei masini au fost implicate ieri la prinz intr-un accident produs pe soseaua de centura a Focsaniului, in apropiere de benzinaria Nisprod. Vinovat s-a dovedit un tinar focsanean, care nu a fost atent si n-a pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul din fata. Politistii spun ca Gabriel Gavrila, 32 ani, in timp ce conducea un autoturism Audi, pe directia Focsani - Rm. Sarat, a izbit o Dacia Papuc, de culoare albastra, pe care a intors-o. "Dupa primul impact, autoturismul Audi a patruns pe contrasens, unde a lovit si o autoutilitara Dacia, de culoare alba. In urma impactului, conducatorul autoturismului Audi a fost ranit usor", a spus agentul sef Sinel Sava, de la Serviciul Politiei Rutiere. Gabriel Gavrila a fost preluat de Ambulanta si transportat la Spitalul Judetean. Desi nu avea rani grave, tinarul a preferat sa-si faca un control amanuntit. Inainte de a pleca la spital, conducatorul masinii Audi le-a spus politistilor ca nu a observat Dacia Papuc care oprise pentru a efectua virajul la stinga. Din cauza accidentului, circulatia pe soseaua de centura s-a desfasurat cu greutate pentru mai bine de jumatate de ora. Pentru fluidizarea traficului, politistii au apelat la un motostivuitor, cu care au reusit sa indeparteze masina Audi din mijlocul soselei.


Numarul accidentelor, in crestere


Directia Generala a Politiei Rutiere incearca sa gaseasca solutii pentru diminuarea numarului de accidente, in crestere la nivel national de la inceputul anului. Totusi, in Vrancea, aceasta tendinta este una ponderata. "In 2008 avem un mort mai putin decit in aceeasi perioada a anului 2007, dar sase raniti grav mai mult decit in anul precedent. Aceasta crestere se datoreaza aglomeratiei in trafic si a indisciplinei conducatorilor auto, care incalca flagrant regulile de circulatie si efectueaza depasiri neregulamentare, depasesc cu mult viteza regulamentara, se urca bauti la volan sau pleaca la drum cu autoturismele cu o stare tehnica necorespunzatoare", spune subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Acesta crede ca numai sanctiunile pot evita producerea unor alte tragedii in viitor. "Soferii trebuie sa inteleaga ca nu dam aceste amenzi pentru a-i sicana sau pentru a le crea neplaceri. Incercam sa-i facem constienti de faptul ca pot fi implicati in accidente nedorite. Nu mai vrem sa mai vedem atitia morti pe sosele!", mai spune Daniel Fatu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.