Ultima oră

Ani de procese, pentru un teren revendicat

Cristi Irimia
21 apr 2008 1280 vizualizări
Un dosar prelungit nespus de mult din cauza diverselor chichite legate de proceduri, recuzari, abtineri, etc. a fost finalizat recent la Tribunalul Vrancea prin admiterea recursului formulat de catre Georgeta Lica, prin procuratorul ei, Adrian Vinatoru

Doua familii s-au judecat ani buni cu privire la un teren in intravilanul comunei Faraoanele

In contradictoriu cu Elena Platica, Lica formulase recurs impotriva unei sentinte civile data de catre Judecatoria Focsani, la o actiune in constatare, cu privire la un teren ocupat abuziv de catre Elena Platica, in intravilanul comunei Faraoanele. Platica a motivat prin faptul ca avea si ea un titlu de proprietate si ca a construit pe terenul in cauza, insa nu a spus in ce conditii, conform declaratiei pe care ne-a oferit-o Adrian Vinatoru. "Initial, am invocat in cadrul procesului de la fond o exceptie, a inadmisibiltatii actiunii formulate de catre Elena Platica. Aceasta dorea sa primeasca pamintul pe cale judecatoreasca, desi existau citeva decizii definitive si irevocabile cu privire la faptul ca terenul este al nostru. Exceptia invocata ne-a fost respinsa insa, lucru care ne-a surprins foarte mult. Mai ales ca actul nostru de proprietate, pe care l-am prezentat in instanta, nu a fost contestat, ci confirmat de mai multe hotariri ramase definitive si irevocabile, dupa cum am mai spus. Au incercat prin cai procesuale diverse sa-si apropie proprietatea. Prin sentinta de la fond s-a produs un grav act de injustitie in contextul in care la dosar existau si exista o serie de hotariri irevocabile in care se scrie ca sintem proprietari. Culmea, concluzia instantei de fond a fost ca nu sintem proprietari. Bine ca am avut parte de o judecata corecta la Tribunalul Vrancea, in recurs", a adaugat Vinatoru. Avocata acestuia, Sorica Necula, ne-a precizat ca detine un act din 1946 prin care familia Lica a achizitionat 4.000 de metri patrati si ca pe o parte din teren Elena Platica a construit fara drept. De partea cealalta, Platica sustine ca terenul in cauza face parte dintr-o suprafata pe care Georgeta Lica ar fi vindut-o unei alte familii, Mircea Grigoras. Elena Platica a mai sustinut la proces ca si ea are act de proprietate. "A fost cenzura instantei de fond care a decis care act este valabil. Apreciem ca nu are drept asupra terenului pentru ca exista un act cum ca se vinde suprafata totala catre Mircea Grigoras, iar noi am cumparat mai departe de la acesta. Din 1968 nu au mai stapinit nici un teren acolo. Au vindut intreaga suprafata de teren, nu doar o parte", s-a sustinut la proces in favoarea Elenei Platica. Pina la urma, dupa alti citiva ani de procese, Georgeta Lica a cistigat si acest proces, decizia fiind definitiva. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.