Ultima oră

Nici macar crimele nu se mai produc in Vrancea

Dan Chiriac
18 apr 2008 763 vizualizări
Politistii spun ca stau cel mai bine la infractiunile cu mare violenta, dat fiind ca marile omoruri au fost comise de vrincenii plecati in strainatate u pe E85 vor exista camere de supraveghere u seful Politiei a precizat ca nu stie nimic de schimbarea sa

Politistii si-au prezentat ieri rezultatele obtinute in primele trei luni ale anului. Sedinta de bilant s-a desfasurat in prezenta prim-procurorului Parchetului Vrancea, Ion Lefter, a vicepresedintelui Tribunalului, Costica Dita, a sefului Sectiei SRI, Costel Mateescu si a prefectului Dragos Mircea, care a plecat in partea a doua a sedintei avind alte treburi de rezolvat pentru vizita de azi a premierului. Inspectorul sef Viorel Serbanoiu a spus ca politia vrinceana ocupa locul 11 pe tara la infractiunile solutionate. In primele luni din 2008 au fost solutionate 1.637 de infractiuni, cu 220 mai multe decit in aceeasi perioada a anului 2007. Dintre acestea, 750 sint economico-financiare, iar 650 judiciare. In total, politistii au intocmit 5.836 de dosare. Infractiunile stradale sint in scadere, dar numarul tilhariilor a crescut cu doua. "O realizare a noastra este faptul ca in cazul dosarelor inregistrate cu autor necunoscut, am reusit in mare parte sa identificam autorii. Marea violenta este in scadere. La infractiunile de omor si tentativa de omor este o scadere semnificativa, de la 10 la 2. Anul acesta am avut un singur omor", a precizat Viorel Serbanoiu. Trebuie remarcat ca, in ultimul timp, infractiunile de omor in care au fost implicati vrinceni s-au produs in tari precum Italia, Spania si mai nou Grecia. Pe linie rutiera, politistii s-au inregistrat cu 35 de accidente grave, cu zece morti si 31 de raniti grav. "In lunile urmatoare, pe cei 90 de kilometri de tronson de E 85 vor fi montate sapte camere de supraveghere pentru monitorizarea traficului. Dispeceratul pentru aceste camere va fi facut chiar in sala de conferinte, unde patru agenti vor lucra zilnic pentru vizionarea inregistrarilor video si intocmirea de procese verbale", a spus Serbanoiu. De asemenea, intrarile si curtea interioara a politie vor fi supravegheate video. Serbanoiu a dezmintit ieri zvonurile conform carora echipa de control de la IGPR venita la Focsani ar avea vreo legatura cu posibila sa schimbare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.