Ultima oră

Justitia il lasa pe Sararu sa fie primar

Cristi Irimia
12 apr 2008 885 vizualizări
Tribunalul Vrancea a respins ieri ca nefondat recursul formulat de Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, cu privire la sentinta Judecatoriei Focsani prin care primarului suspendat Gheorghe Sararu i se admisese in parte cererea privind ridicarea controlului judiciar

Din punct de vedere juridic, Sararu va putea candida la alegerile din 1 iunie

Decizia de ieri a Tribunalului este definitiva, astfel ca, acum, fostul primar al comunei Mera poate intra in contact cu persoanele citate ca martori in dosarul sau penal. Totodata, instanta de fond hotarise ca Sararu poate desfasura o activitate pe care o presupune functia de primar. Si acest capat de cerere a fost confirmat de Tribunal. Parchetul a invocat faptul ca martorii audiati la fond ar putea fi reaudiati oricind si de aceea Gheorghe Sararu nu trebuie sa primeasca acceptul de a intra in contact cu ei pentru a nu-i influenta. "Si-ar putea schimba declaratiile si acest lucru ar putea influenta cursul dosarului. In plus, Gheorghe Sararu s-a folosit de functia de primar cind a savirsit infractiunile de care este acuzat", a spus procurorul de sedinta. Avocatul lui Sararu, Matei Bratu, a invocat faptul ca Sararu, nefiind condamnat, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si de drepturile stipulate de Constitutia Romaniei, cu privire la a alege si la a putea fi ales. Sararu este judecat in acest dosar pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale. La termenul urmator al procesului de fond, speta ar putea ajunge la Curtea Constitutionala, dupa invocarea unei exceptii de neconstitutionalitate la termenul anterior. Pe 18 aprilie a. c. instanta va discuta pe marginea exceptiei invocate. In dosar mai sint inculpati fostul viceprimar al comunei Mera, Constantin Nastase, Ion Copu si Valentin Ursu. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.