Ultima oră

Jandarmeria, la 158-a aniversare

Dan Chiriac
4 apr 2008 1028 vizualizări
Festivitatile au avut loc la Casa Armatei u jandarmii au fost avansati in grad, au primit multumiri, diplome sau cupe

Ziua Jandarmeriei a fost sarbatorita ieri, in Sala Mare a Casei Armatei, in prezenta sefilor mai multor institutii publice, a primarului si a celor doi subprefecti. Inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, lt. col. Daniel Catrangiu, a vorbit despre schimbarile survenite in ultima perioada in rindul jandarmilor. "Azi sarbatorim o schimbare a Jandarmeriei, care de la o structura care pregatea militari in termen a ajuns sa fie o structura profesionista", a spus Daniel Catrangiu. Acesta a dat citire si mesajului inspectorului general al Jandarmeriei Romane, generalul Costica Silion. Mesajul presedintelui Traian Basescu a fost citit de subprefectul Mioara Flenchea, in timp ce primarul Decebal Baicnschi s-a rezumat la citeva vorbe si un "La multi ani!" adresat jandarmilor. Seful IJJ a fost cel care a dat citire si ordinelor de avansare in grad a doi ofiteri si doi subofiteri. Gabriel Agurida si Dragos Irimia sint de ieri locotenenti, in timp ce Dumitru Aparece si Dorica Harnea sint plutonieri adjutanti. Alti ofiteri si subofiteri au primit doar multumiri sau diplome de merit din partea sefilor. Au primit diplome si fosti lucratori din cadrul IJJ Vrancea, printre care si fostul comandant, col (r) Stelian Dragomir. "Acesta a fost profesorul meu, inainte de a deveni ceea ce sint", a spus Daniel Catrangiu despre cel caruia i-a urmat la conducerea inspectoratului. In final, cistigatorii concursurilor de sah, minifotbal sau tenis de masa au primit diplome si cupe. La activitati au luat parte subprefectii Ion Oprea si Mioara Flenchea, primarul Decebal Bacinschi, seful ISU Vrancea, col. Paul Rotaru, adjunctul sefului IPJ Vrancea, comisarul sef Ionel Popescu, seful de la "doi si-un sfert", Dumitru Parachiv, comandantul Penitenciarului, Ionel Celmare si seful Garnizoanei Focsani, generalul Catalin Tomescu. (Dan CHIRIAC)


O amenda pentru suporterii violenti


Jandarmii vrinceni si-au prezentat ieri si rezultatele obtinute in primele trei luni ale anului. In cele 90 de zile au fost constatate 41 de infractiuni, iar autorii au fost depistati in 38 de cazuri. In acest interval au fost aplicate 646 de sanctiuni, in valoare totala de 63.480 lei. Doar una dintre sanctiunile aplicate a privit combaterea violentei cu ocazia competitilor si a jocurilor sportive. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.