Ultima oră

Avansari in grad de Ziua Jandarmeriei

Iulia Crețu
3 apr 2008 1021 vizualizări
Inspectoratul de Jandarmi este astazi in sarbatoare. Jandarmii celebreaza 158 de ani de existenta. Momentul care marcheaza intemeierea Jandarmeriei Romane a fost 3 aprilie 1850 cind, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotarirea Divanului obstesc, semnind "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor in jandarmi".

Jandarmii celebreaza 158 de ani de existenta la Casa Armatei

Prin aceasta lege s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei si i s-au stabilit principiile de organizare si functionare. "Astazi, la sala mare a Centrului Militar, Inspectoratul de Jandarmi Judetean sarbatoreste 158 de existenta a Jandarmeriei Romane. Programul zilei va cuprinde un simpozion pe tema «Jandarmeria Romana - 158 de ani de existenta», mesajul Ministrului Internelor si Reformei Administrative si al Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, alocutiuni ale oficialitatilor locale, dar si premierea cistigatorilor concursurilor sportive organizate cu prilejul Zilei Jandarmeriei", a declarat lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei. De asemenea, de ziua lor, jandarmii vor face si citeva avansari inaintea expirarii stagiului minim in grad pentru: ofiteri - la gradul de capitan locotenent Gabriel Agurida si locotenent Dragos Irimia si subofiteri - la gradul de plutonier adjutant plt. Major Dorica Harnea si plt. Major Dumitru Aparece. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.