Ultima oră

Primaria cumpara garsonierie la preturi de 35.000 de euro

Doina Ganea
2 apr 2008 845 vizualizări
Municipalitatea se pregateste sa achizitioneze sase garsoniere la preturi variind intre 35.000 si 37.000 de euro.

Cele sase locuinte, situate in Focsani pe strada Cpt. Cretu Florin nr. 20, fac parte din complexul de locuinte construit de Grupul Moonen Belegginen BV in asociere cu Primaria Focsani. Ca urmare a acestei asocieri din anul 2003, Primaria Focsani a primit drept de proprietate pe garsonierele 1-6 care sint destinate tinerilor, iar Moonen are drept de proprietate pentru garsonierele 7-12. Fiecare garsoniera este compusa dintr-o camera in suprafata de 29,22 mp si dependinte (baie, bucatarie si hol), in suprafata de 16,39 mp. In cursul anului trecut, reprezentantii societatii de investitii imobiliare Moonen BV si-au exprimat intentia de a vinde partea de imobil pe care o au in proprietate, drept pentru care s-a procedat la rapoarte de expertiza tehnica de evaluare pentru estimarea valorii apartamentelor. Valorile acestor locuinte sint de peste 1,2 miliarde de lei vechi, respectiv 35.000 -37.000 de euro. Aceste informatii au fost aduse la cunostinta consilierilor locali in ultima sedinta de catre primarul Decebal Bacinschi. Edilul s-a consultat cu alesii daca sint de acord ca municipalitatea sa achizitioneze aceste garsoniere sau nu, dupa care sa le vinda eventual chiriasilor. "Noi vom incerca sa mai tragem de pret cit mai jos, dar valorile de inventar sint aici la vreo 35.000 de euro. Daca le vom cumpara, dupa aceea le putem vinde chiriasilor ca orice locuinta aflata in fondul locativ", a explicat Decebal Bacinschi. In principiu, alesii au fost de acord, numai ca au cerut sa vada de unde vor fi luati cei peste 800.000 de lei, pentru ca in proiectul de buget pe anul acesta nu era prevazuta aceasta investitie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.