Ultima oră

Dormim mai putin: trecem la ora de vara

Camelia Stănilă
29 mar 2008 908 vizualizări
In acest week-end ne trezim mai devreme, in conditiile in care duminica Romania trece la ora de vara. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte, in noaptea de simbata spre duminica, ora 3.00 devenind ora 4.00. Astfel, ziua de 30 martie va avea doar 23 de ore.

Trecerea la ora oficiala de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare, specifica reprezentantii CFR. Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pina in noaptea de 29/30 martie. Dupa ora 4.00, ele vor pleca dupa orar, respectind insa ora de vara. Trenurile aflate in circulatie intre 3.01 si 4.00 (ora iarna), vor circula cu intirziere. Pentru acestea se vor stabili masuri suplimentare pentru reducerea decalajului pe parcurs. Cum trecerea la ora de vara se realizeaza si in tarile vecine, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren in vigoare. In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932. Din 1943, practica a fost insa suspendata, dar a fost reintrodusa in 1979. Ora de vara marcheaza debutul primaverii astrologice si se aplica in ultima duminica din martie a fiecarui an. Aceasta este valabila pina in ultima duminica din octombrie, scopul fiind si eficientizarea consumului de energie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.