Ultima oră

Un judecator este acuzat ca are interese intr-un dosar

Cristi Irimia
27 mar 2008 1521 vizualizări
Magistratul Sorin Ciprian Viziru a chemat jandarmii pentru a o da afara din sala de judecata pe avocata Maria Ioanovici u aceasta l-a reclamat pe judecator la CSM, sustinind ca ar avea interese in dosar

Un incident in toata regula a avut loc in urma cu trei zile la un proces desfasurat in cadrul completului C4 COM3, prezidat de judecatorul Sorin Ciprian Viziru, la Judecatoria Focsani. Deranjata de modul in care magistratul consemna ceea ce unul din martori spunea, avocata Maria Ioanovici i-a spus judecatorului ca nu transmite grefierei cu exactitate cele afirmate in proces. Dupa citeva schimburi de replici intre Viziru si Ioanovici, judecatorul i-a spus sa paraseasca sala de judecata, moment in care avocata a refuzat spunind ca nu-si poate lasa clientul fara asistenta judiciara. Nereusind sa o evacueze, Viziru a suspendat sedinta pentru cinci minute, a chemat doi jandarmi si le-a spus sa o evacueze din sala pe avocata Ioanovici. Jandarmii s-au conformat ordinului primit, deoarece magistratii sint cei care pot dispune evacuarile din sala de judecata, astfel ca Maria Ioanovici s-a trezit data afara din sala. "L-am reclamat la Judecatoria Focsani, Tribunalul Vrancea si Curtea de Apel Galati, plus la Consiliul Superior al Magistraturii. La termenul de luni, 24 martie, am observat ca domnul Viziru consemna declaratii favorabile partii adverse, in neconcordanta cu ceea ce se sustinea in sala. L-am si recuzat intre timp, pentru suspiciune legitima. Cred ca are un interes in acest proces, un interes prin faptul ca ar exista niste relatii de rudenie intre partea adversa noua la proces si dumnealui. Acestea sint suspiciunile noastre si de aceea cred ca il deranjau intrebarile mele. Dupa ce m-a dat afara cu jandarmii din sala de judecata, a audiat-o pe martora mea fara ca eu sa-i pot acorda asistenta judiciara conform imputernicirii pe care o aveam. Este vorba de un dosar privind o uzucapiune, cu elemente care ma indreptatesc sa cred ca desi dreptatea este de partea clientei mele, pronuntarea in dosar ar putea fi alta tocmai datorita aspectelor pe care le-am remarcat la proces. Cele intimplate, coroborate cu informatiile pe care le detin, ma fac sa cred ca recuzarea este cea mai potrivita cale pentru viitorul dosarului, insa nici ceea ce mi s-a intimplat nu pot trece cu vederea asa usor. Nu am patit asa ceva niciodata de cind activez in barou", ne-a declarat Maria Ioanovici.

Contactat telefonic, judecatorul Sorin Ciprian Viziru nu a vrut sa comenteze acuzatiile ce-i sint aduse, insa ne-a precizat ca la dosar s-au consemnat incidentele de luni, 24 martie: "Ceea ce s-a intimplat este consemnat cu fidelitate in cuprinsul incheierii de sedinta. Sint date care corespund realitatii si pe care le puteti consulta", a spus Viziru, fara a raspunde concret la acuzatiile avocatei Ioanovici. De altfel, reporterilor nostri le era imposibil sa consulte dosarul ieri, dupa discutia avuta cu magistratul, pentru ca programul la arhiva instantei era la final. Urmeaza ca forul suprem in materie de analizat plingerile formulate impotriva judecatorilor, Consiliul Superior al Magistraturii, sa analizeze incidentul si sa efectueze o inspectie in acest sens. Maria Ioanovici, care a fost cindva si decanul Baroului Vrancea, solicita CSM sanctionarea disciplinara, dar si atragerea raspunderii penale, pentru magistratul in cauza. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 27 minute, 22 secunde
Ce se intampla in ,,justitia '' vrancei e jalnic. MARE RUSINE
, acum 739399 zile, 1 ora, 27 minute, 22 secunde
Imi place atitudinea... tipul acesta e tare.N-avea cum sa fie partinitor, pt ca nu e focsanean.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.