Ultima oră

Bugetarii de lux nu devin inca proprietari

Doina Ganea
26 mar 2008 901 vizualizări
Consilierii locali nu au aprobat in sedinta de ieri proiectul de hotarire care viza trecerea din domeniul public in cel privat al Focsaniului a blocurilor L1 si L2 din Sud in care se afla 72 de locuinte de serviciu, ocupate preponderent de magistrati si functionari publici de buna conditie.

Alesii locali au cerut in primul rind sa se lamureasca situatia juridica a acestor blocuri si mai ales a imobilelor de la parterul si etajul 1 al acestora. "Nu stim ce se intimpla cu magazinele de la parter sI etajul 1 care sint ale Palcom si Metex. Eu stiu ca la momentul in care s-a pus problema consolidarii celor doua blocuri de locuinte reprezentantii Palcom si Metex au precizat ca nu vor contribui cu bani la aceasta consolidare. As vrea sa se caute stenograma discutiilor de atunci si sa se vada pozitia acestora", a cerut consilierul PSD, Ion Vlase. La rindul sau independentul Cezar Mihailescu a ridicat aceeasi problema. "Trebuie scoasa o situatie exacta a investitiilor pentru ca altfel putem ajunge in instanta. Ori ne dau cei de la Palcom si Metex in judecata ori iI dam noi pe ei sa ne dea banii inapoi, daca nu au contribuit cu nici o suma", a cerut Cezar Mihailescu. Degeaba au incercat primarul Decebal Bacinschi sI secretarul municipal Eduard Corhana sa convinga plenul ca proiectul este de fapt o formalitate sI ca trecerea in domeniul privat al Focsaniului nu impune sI vinzarea apartamentelor, pentru ca alesii au fost de neclintit in aceasta privinta. Proiectul a fost respins astfel cu 4 voturi pentru si 16 abtineri din totalul celor 20 de consilieri locali prezenti ieri la sedinta ordinara. Situatia spatiilor de la parter si etajul 1 al blocurilor L1 si L2 nu a fost lamurita nici de primarul Decebal Bacinschi, cu toate ca in 2003 a existat un proiect de hotarire in care aceste suprafete au fost achizitionate de catre Consiliul Judetean Vrancea. Daca aparatul tehnic de specialitate al Primariei Focsani va aduce in fata consilierilor locali toate documentele solicitate este posibil ca la sedinta ordinara de luna viitoare proiectul de hotarire sa fie totusi aprobat. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 35 minute, 36 secunde
Unde sunt fostii proprietari ai acestui bloc?Ei au fost evacuati dupa cutremur si au primit toti repartitii? Va rog sa cautati vechii proprietari, deoarece sunt indreptatiti sa-si primeasca citeste integral
, acum 739371 zile, 16 ore, 35 minute, 36 secunde
Bravo Emilia!Bravo d-lor consilieri!Daca trecerea in domeniul privat nu vizeaza vanzarea apartamentelor,de ce atata agitatie din partea initiatorului?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.