Ultima oră

Primari amendati pentru ca n-au decolmatat podetele

Camelia Stănilă
19 mar 2008 1275 vizualizări
Mai multe primarii vrincene s-au trezit cu sanctiuni in urma verificarilor efectuate pe linia salubrizarii cursurilor de apa, odata cu incalzirea vremii.

Sase amenzi au fost aplicate pentru neefectuarea curateniei din zona cursurilor de apa

Curatenia de primavara a fost verificata pe tot parcursul lunii februarie de catre echipe mixte formate din reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA), Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu si ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU). Acestea au urmarit indeosebi existenta depozitelor de material lemnos in albii, pe maluri sau in zona podurilor si podetelor de pe raza localitatilor. Astfel au fost descoperite cinci puncte de depozitare a deseurilor, stabilite ce-i drept prin Planul Urbanistic General sau prin Hotarire de CL, insa incorect amplasate, fiind in apropierea cursurilor de apa. Pe arterele de circulatie ce traverseaza cursurile de apa au fost identificate si un numar de 8 poduri si podete subdimensionate, pe raza comunelor Bolotesti, Reghiu, Popesti, Negrilesti, Virtescoiu, Vinatori, Garoafa, aici existind probleme chiar in doua locuri. De asemenea, s-au gasit 14 poduri si podete partial colmatate, in comunele Bolotesti, Paunesti, Popesti, Naruja, Nistoresti, Vrincioaia, Cimpuri, Cotesti, unde au fost patru astfel de cazuri, Dumbraveni si Paltin, unde au fost doua cazuri. Potrivit informarii realizate de Institutia Prefectului, in majoritatea localitatilor podetele de acces spre gospodarii, precum si santurile si rigolele de scurgere a apelor pluviale erau partial colmatate. Trei sectoare de curs de apa aveau albiile partial colmatate in zona podurilor, fiind redusa astfel sectiunea de scurgere la ape mari: riul Rm. Sarat in comuna Maicanesti, amonte si aval pe podul de pe DN 23, pe Milcov in comuna Milcovul, amonte si aval de podul de pe DJ 204 A, dar si pe raza comunei Rastoaca, amonte si aval de podul de pe DN 23. în cele trei zone, personalul SGA a actionat pentru defrisarea vegetatiei lemnoase. în acelasi scop a actionat si Primaria Fitionesti pe piriul Zabrauti, Primaria Urechesti pe piriul Oreavu si Primaria Sihlea pe piriul Cotatcu. In urma deficientelor constatate s-au aplicat 26 de sanctiuni, din care sase amenzi in valoare de 25.000 lei si 20 avertismente. Pe de alta parte, Prefectura precizeaza ca cele 73 de Comitete Locale pentru Situatii de Urgenta din Vrancea au planurile de aparare impotriva inundatiilor complete si reactualizate conform legii. De asemenea, personalul primariilor cunoaste, cel putin teoretic, modul in care trebuie sa actioneze la primirea avertizarilor hidrometeorologice transmise in fluxul informational operativ. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.