Ultima oră

Jaf in padurea primariei Mera

Mihaela Beșleagă
19 mar 2008 971 vizualizări
Controalele inspectorilor silvici au scos la iveala 113 arbori taiati ilegal din proprietarea primariei de la Mera u Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare Focsani va depune un denunt penal pentru identificare faptasilor u controalele continua si in padurile detinute de persoane fizice

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV) Focsani sint in plina campanie de controale in padurile de la Mera, verificari care au demarat la inceputul saptaminii trecute si vor continua si in perioada urmatoare. Numai pina in acest moment, inspectorii au descoperit in padurea proprietate a primariei Mera un volum de 100 mc de lemn taiat ilegal, nemarcat, in urma "raderii" raminind 113 cioate. Dupa finalizarea controlului, ITRSV sustine ca va anunta organele abilitate de cercetare si va depune un denunt penal pentru identificarea vinovatilor. "In urma controalelor, am identificat 113 cioate pe islazul impadurit Ciocanele de la Mera, arbori taiati la nivelul solului, o parte din cioate invechite in mod artificial, pentru a ne duce in eroare. Vom depune un denunt penal la organele de cercetare pentru stabilirea faptasilor", ne-a spus Toma Cristea, seful Biroului de control silvic din cadrul ITRSV Focsani. Conform declaratiilor inspectorilor silvici, la controale nu a participat nici un delegat al primariei Mera, desi acest lucru era necesar in conditiile date. Verificarile in fondul forestier vor continua si la persoanele fizice din comuna Mera, insa inspectorii se lovesc de lipsa proprietarilor, in prezenta carora trebuie sa se desfasoare controlul. "In cazul in care proprietarii nu vor participa la control, ii identificam dupa planurile cadastrale pe care le avem la dispozitie", a afirmat Florin Murgu, purtatorul de cuvint al ITRSV Focsani. Dupa cum se stie, Mera este o zona "fierbinte" in ceea ce priveste exploatarea ilegala a materialului lemnos si retrocedarile "masluite". "Este un haos la Mera. A fost dintotdeauna o zona cu probleme, nici macar nu se poate estima cita suprafata de padure este acolo. S-au facut sustrageri ilegale de material lemnos si puneri ilegale in valoare, care sint si in atentia Politiei si a altor organe de cercetare", a adaugat Toma Cristea, seful Biroului de control de la ITRSV Focsani. Proprietarii de paduri de la Mera nu au contract de prestari servicii silvice cu nici un ocol silvic. In prezent, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie instrumenteaza mai multe dosare privind retrocedarile ilegale si utilizarea de acte false pentru a intra in posesia padurii, dosare in care principalul actor este Gheorghe Sararu, primarul suspendat de la Mera. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.