Ultima oră

Politist focsanean injurat de mama focului pe youtube

Ziarul de Vrancea
17 mar 2008 2082 vizualizări
un filmulet in care un politist este injurat ca la usa cortului de un sofer circula de mai mult timp pe site-ul youtube. soferul recalcitrant a fost amendat atit pentru incalcarea Codului Rutier, cit si pentru tulburarea linistii si ordinii publice. filmul a fost folosit ca proba.

De ceva timp, pe site-ul www.youtube.com a fost postat filmuletul "Politia in Focsani", in care un conducator auto amendat de catre politisti isi varsa oful pe agent si il injura de mama focului, fara nici un fel de menajamente. Incidentul a avut loc anul trecut, cind agentul Ciprian Grosu de la Biroul de Siguranta Rutiera in Mediul Urban Focsani a oprit in trafic un conducator auto care nu avea placute de inmatriculare la autoturism. Politistul i-a intocmit procesul verbal de contraventie, iar in momentul in care i-a cerut soferului sa-l semneze acesta, cu un tupeu iesit din comun, a inceput sa se dea in spectacol. Initial, conducatorul auto a dorit sa vada procesul verbal dar a cerut apoi si inregistrarea video. Politistul i-a explicat ca nu are aceasta obligatie si i-a pus la dispozitie procesul verbal pentru a-l citi. Auzind ca a fost penalizat cu sase puncte si amendat cu 6 milioane de lei vechi, conducatorul auto a inceput sa fie revoltat. "Eu am doua milioane salariu si voi imi dati sase, de unde sa le platesc. Mi-au furat placutele de inmatriculare si acum mergeam la Politie sa declar furtul", a incercat sa para calm soferul. In momentul in care a aflat si de punctele de penalizare, cel aflat la volan a luat foc folosind cuvinte care nu pot fi reproduse. "Sa-mi s... p... de sase puncte, si tu si ma-ta si toata familia ta", a fost inceputul injuraturilor care au durat vreo 30 de secunde, timp in care politistul a plecat calm la masina sa, iar soferul a scos capul pe geam pentru a fi auzit de agent. Situatia nu a ramas fara ecou, aceasta fiind discutata si la nivel inalt. "Am adus in discutie acest incident chiar si intr-o sedinta la Directia Generala a Politiei Rutiere. Agentul a procedat regulamentar, in timp ce conducatorul auto a fost sanctionat atit pentru incalcarea Codului Rutier, dar si pentru tulburarea linistii si ordinii publice, fiind sanctionat conform Legii 61/91. Acesta a contestat ambele sanctiuni in instanta", ne-a spus subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului Politiei Rutiere. Interesant este faptul ca filmuletul facut cu telefonul mobil de cel aflat in dreapta conducatorului auto poate proba comportamentul nepotrivit al soferului chiar si in instanta. De altfel, politistii s-au folosit de aceasta proba nesperata pentru a atrage atentia asupra pericolelor cu care oamenii legii se intilnesc in trafic. (Dan CHIRIAC)


Click aici pentru a urmari filmul: Politia in Focsani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.