Ultima oră

Masinile vechi ramin pe trotuare

Doina Ganea
15 mar 2008 742 vizualizări
Autoritatile locale se pling ca ridicarea masinilor abandonate este o operatiune greoaie si costisitoare

Decongestionarea arterelor municipiului Focsani de masinile vechi, parcate pe marginea drumurilor, ramine doar un deziderat al Primariei si al Directiei de Dezvoltare Servicii Publice. Ridicarea rablelor auto de pe domeniul public a devenit o procedura pe cit de greoaie, pe atit de costisitoare. Viceprimarul Neagu Nistoroiu considera ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza alesilor locali, care n-au fost de acord cu proiectul propus privind externalizarea serviciului de ridicare a autovehiculelor. "Nu s-a aprobat proiectul care l-am propus noi si de aceea acum nu prea avansam in ridicarea acestor masini de pe domeniul public. Daca se aproba, era altceva. Scoteam serviciul la licitatie si firma cistigatoare se ocupa de acest aspect, in sensul ca avea propriul teren unde depozita masinile, suporta costurile de transport si daca proprietarul nu venea dupa ele, scotea masinile la licitatie", a precizat Neagu Nistoroiu. In prezent, municipalitatea nici nu dispune de spatii de depozitare, iar procedura de recuperare a banilor cheltuiti cu ridicarea masinilor de pe domeniul public (motorina, angajati etc) este destul de greoaie. "Trebuie sa asteptam vreun an pina sa putem dispune de masina, in sensul ori sa o scoatem la licitatie ori sa o ducem la centrele REMAT, la dezmembrari. Nu avem utilaj potrivit cu care sa transportam masinile si apoi ne costa mai mult sa o mutam de pe domeniul public, iar banii nu-i recuperam de la proprietar pentru ca unii chiar nu mai vin sa le ridice. Si mai este un aspect legat de cunostinte, relatii. Unii isi iau inapoi autovehicolul dind un simplu telefon. Or, daca ar fi firma privata, atunci administratorului nu-i convine sa faca niste cheltuieli si sa returneze masina asa, pe gratis", a conchis viceprimarul municipiului Focsani, Neagu Nistoroiu. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 59 minute, 19 secunde
Deci masina aia apartine unui om, nu? Si masina aia trebuie sa aiba facuta verificarea tehnica, nu ? Bun. Pai e clar ,daca are verificarea facuta nu e rabla. Daca nu o are nu are ce cauta nici parcata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.