Ultima oră

Unui redactor de la Ziarul tau i-a fost taiata urechea

Ziarul de Vrancea
14 mar 2008 5185 vizualizări
Mihai Braha, reporter si agent de publicitate al saptaminalului Ziarul Tau, a fost atacat miercuri seara, in fata blocului in care locuieste in Marasesti u agresorul, un barbat despre care reporterul spune ca a scris in paginile ziarului, l-a lovit si i-a sectionat urechea dreapta u conducerea saptaminalului va sesiza Clubul Roman de Presa

Unui redactor de la Ziarul tau i-a fost taiata urecheaMihai Braha, reporter si agent de publicitate la saptaminalul Ziarul Tau din Focsani, a fost agresat si mutilat miercuri seara. Acesta sustine ca agresorul este un barbat nemultumit de cele publicate in ziar la adresa sa. Incidentul s-a produs miercuri seara, in jurul orelor 19.00, in fata blocului din Marasesti unde reporterul locuieste. "Mergeam la cumparaturi impreuna cu copilul meu, de 9 ani, moment in care am fost acostat de un individ, Fanel Aldea, care este beneficiarul unui apartament din fondul locativ oferit de catre primarul Emilian Brasov, desi familia sa mai detine o locuinta. Mai intii m-a lovit cu capul in fata, de doua ori, dupa care a scos un cutit sau o surubelnita, cu care mi-a taiat urechea, apoi s-a facut nevazut. Am facut plingere la Politia Marasesti si am mers la Spital unde am fost cusut de catre medicul chirurg. Acest individ este vecinul meu si am mai avut in trecut conflicte cu el, dar nu m-am gindit ca voi fi mutilat pentru ceea ce am scris in paginile ziarului pentru care lucrez", a declarat Mihai Braha, cunoscut din paginile hebdomadarului ca "omul de la publicitate". Acesta sustine ca a publicat doua articole care-l vizau pe Fanel Aldea in paginele ziarului, in ambele facindu-se referire la locuinta primita din partea primarului social-democrat al Marasestiului, Emilian Brasov. Dupa spusele lui Mihai Braha, barbatul este lucrator la CFR si imediat dupa comiterea agresiunii s-a facut nevazut. Primarul Emilian Brasov spune ca nu are nici o legatura cu incidentul. "Am aflat despre incident de la televizor, eu am fost plecat la Bucuresti. Incidentul nu are nici o legatura cu ceea ce a publicat Mihai Braha, dar oricum sint impotriva unor asemenea atacuri murdare. E regretabil ca s-a ajuns la bataie", spune Emilian Brasov. Seful politiei Marasesti a anuntat continuarea cercetarilor in functie de rezultatele medico-legale. "Am fost informat despre plingerea depusa, iar noi il asteptam pe cel agresat cu certificatul medico-legal pentru continuarea cercetarilor. In functie de zilele de ingrijiri medicale vom propune si solutiile legale in acest caz, in care se fac cercetari pentru savirsirea infractiunii de lovire si alte violente", ne-a spus comisarul Vasile Tirala, seful Politiei Marasesti. Directorul editorial al Ziarului Tau, Sebastian Oancea, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va sesiza Clubul Roman de Presa despre incidentul de miercuri seara, considerind ca in Vrancea jurnalistii au inceput sa fie din nou haituiti pentru ca scriu despre modul in care isi fac treaba institutiile publice. La rindul sau, Mihai Braha a spus ca se asteapta si la alte atacuri de acest gen. El s-a angajat la publicatia Ziarul tau ca agent de publicitate, dar in ultimul timp s-a apucat si de scris. Reporterii nostri au incercat sa dea si de barbatul acuzat ca ar fi autorul agresiunii, insa acesta nu a fost de gasit pina la inchiderea editiei. (Dan CHIRIAC)


Ia uite cine vorbeste: Baesu!


Deputatul George Baesu a schimbat, la mai bine de trei ani de cind este parlamentar, urarea "de bine" "Sa vedeti ce omor va dau dupa campanie!" cu mina de parlamentar ingrijorat de soarta presei. Dupa cum se stie, prefectul George Baesu a purtat un aprig razboi cu jurnalistii incomozi. Acesta a inceput prin a cere interzicerea Ziarului de Vrancea, a continuat cu numeroase sicane la adresa ziaristilor, a culminat cu amenintarile din campania electorala din 2004 si a intrat in stand-by de cind PSD a intrat in opozitie, iar Baesu in Parlament. Timpul a functionat precum clorul pentru memoria fostului prefect, care a sarit acum "mai curat si mai uscat" sa ia pozitie. "Mihnit fiind de gravitatea acestui eveniment, deputatul George Baesu solicita organelor de drept sa ia atitudine fata de astfel de manifestari agresive si isi exprima convingerea ca nu vor mai exista alte actiuni menite sa ingradeasca libertatea de exprimare a presei. Deputatul Baesu constata ca, din pacate, reglarile de conturi stradale si tilhariile au devenit frecvent in ultimii ani de zile", se arata intr-un comunicat de presa primit de la Biroul parlamentarului PSD. George Baesu, care are in amintire, de pe vremea cind era prefect, un Marasesti "in care domnea linistea si siguranta cetateanului", ii acuza pe sefii actualii ai IPJ Vrancea ca nu au tinut sub control fenomentul "reglarilor de conturi". Altfel statea situatia inainte de 2004, atunci cind chiar seful Politiei, prezent mereu in alaiul candidatilor PSD, adresa amenintari ziaristilor. Baesu mai spune ca "intimplarea" careia i-a cazut victima Mihai Braha poate deveni "o adevarata amenintare la adresa statului de drept". Probabil ca deputatului nu i-a trebuit mult timp sa traga o asemenea concluzie, a scos de la naftalina citeva din vorbele pe care le spunea presei pina in 2004 si a inlocuit cuvintul "ziaristi" cu "intimplare". Si iata ca s-a nascut un nou aparator al presei! (M. B.)


PNL condamna agresiunea


Si organizatia PNL Vrancea s-a grabit ieri ca condamne public agresiunea careia i-a cazut victima Mihai Braha si cere institutiilor abilitate sa ia masuri. «Ceea ce s-a intimplat miercuri seara la Marasesti arata ca jurnalistii incomozi ajung sa fie batuti in plina strada fara nici un fel de jena, or acest lucru este de neconceput intr-o societate democratica», spune deputatul Nini Sapunaru. (M. B.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 3 ore, 10 minute, 52 secunde
Un tepar obosit..i-o fi dat teapa de la bani imprumutati
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.